JP Morgan chefen Jamie Dimon har Bitcoin för “bedrägeri”

JP Morgan ser som Bitcoin

Nej Bitcoin Fan: Jamie Dimon, vd för JP Morgan Chase

(Bild: Steve Jurvetson, CC BY 2,0)

bara "killer" och "langare" användbar: När det gäller Bitcoin, chefen för världens största bank JP Morgan Chase tar inga fångar. Blocket kedjan teknik han kunnat få mer kontrast.

Jamie Dimon, chef för världens största bank JP Morgan Chase har kallat krypto pengar Bitcoin som "bedrägeri". Vid en branschkonferens, sade han, enligt amerikanska medier att valutan vid behov för "Mördare "och "är bra narkotikahandlare "eller för människor i länder som Nordkorea och Venezuela. Det kommer inte att sluta väl med krypto pengar, just nu är det värre än den holländska spekulativ mani att tulpanlökar, som rasade där i 17-talet, enligt Dimon.

Skulle han fånga handlarna i sitt hem, köpa Bitcoins, skulle han skjuta omedelbart, tillade han. Den Bitcoin priset var märkbart efter tillkännagivandet av Dimon uttalanden. Oavsett om det var på grund av Dimon offentliga missnöje eller snarare den fortfarande ligger i luften spekulationer om ett förbud mot krypto plånböcker i Kina Det är svårt att säga. men kraftiga svängningar är inte ovanligt på kryptopenningmarknaden. Liksom tidigare att för närvarande cirka 3200 euro är fortfarande spektakulära mervärdet av Bitcoin på cirka 800 euro i början av januari. Dimon hade uttryckt under de senaste åren varit negativa om krypto pengar.

Bitcoin Puh, Block Chain hui

Klart positiv föll ur Dimon yttrande om liggande bakom krypto valutor blockera kedja teknik. Som var användbart för banker, även om ansökningarna inte var färdiga natten. JP Morgan Chase är också engagerad som motsvarande medlem av Ethereum Enterprise Alliance och Hyperledger projektet, som körs under överinseende av Linux Foundation. vill ha båda konsortier särskilt företagsapplikationer utvecklade med block kedja teknik. Sin egen implementering av en baserad Ethereum privat log kedja kallas quorum har redan lämnat in under ledning av Dimon bank.

Den Bitcoincommunity tog Dimon uttalanden ganska hånfullt. Några gjorde om ett rekord böter på 13 miljarder dollar, vilket fick betala JP Morgan Chase 2013. Bakgrund till civil uppgörelse med de amerikanska myndigheterna var påståendet om tvivelaktiga inteckning handel inför den globala finanskrisen som inleddes under sommaren 2007. (AXK)