Elektrisk skoter, Come True elektrisk revolution stadstrafik från Kina?

Elektrisk skoter, Come True elektrisk revolution stadstrafik från Kina?

(Bild: Niu)

I likhet med bilar, försäljning av eldrivna skotrar kommer i Europa inte flytta höger. Det kommer nu ändra kineser som säljer hem miljoner e-skotrar.

När det gäller token Hu, så kom ihåg Tysklands gator snart lite mer till Kina. Det år skramla redan knappt skoter genom de stora städerna - de Hum. Mer än 20 miljoner skotrar med eldrift enbart såldes förra året i Folkrepubliken - och stiger. Token Hu tillhör med sin skoter start Niu till en av mer än ett dussin leverantörer som kämpar om marknadsandelar. Men framför allt 33-åringen har tagit den utländska marknaden i ögat. "Vi vill bli ett globalt varumärke"Säger ung entreprenör.

Hopp för Europa

Den österrikiska KSR Group planerar rikstäckande återförsäljarnät i Tyskland, Österrike, Frankrike, Italien och Belgien för Niu skotrar. I dessa fem länder de ville att årligen sälja cirka 10.000 skotrar, meddelade företaget från Theiss. Den första modellen N1S kommer inte bo ensam länge, mindre och lättare ensitsiga M1 skulle erbjudas inom några veckor, ännu mer kraftfull e-skotrar planeras.

Egentligen har tvåhjulingar industrin i Europa har väntat i fem år för genombrott av den elektriska driv, förutom de nollutsläpp lovar ytterligare fördelar i tätbebyggda områden. Serien spelas till skillnad från bilen på agile skotrar en mindre roll, även mindre motorer och batterier kan användas på grund av den lägre vikt som kan laddas liknande elektrisk cykel utan några större omständigheter hemma. Och parkering är också mycket enklare än en bil med en skoter.

Svårt start för E-modellerna

Ett stort antal tillverkare har dock fört ännu mer eller mindre framgång enda e-modeller på marknaden, misslyckades det stora genombrottet förverkligas. Exakta siffror bara för de mindre skotrar med en kapacitet på upp till fyra kilowatt är inte tillgängliga på grund av bristande tillstånd krav den europeiska branschorganisationen ACEM är genom en elektrisk halt av högst 2 procent.

Till skillnad från bilen kollegor Motorcycle Industry Association Tyskland (IVM) har medvetet valt att inte kräva inköpsstöd och sätter i stället på att utöka infrastrukturen. Laddstationer i bosättningar i innerstäderna och på landsbygden är lika viktigt som konkreta fördelar för användarna som delas för elfordon bussfiler, säger IVM vd Reiner Brendicke.

I Kina, särskilt statligt ingripande är ansvarig för att e-skotrar är så populära. I kampen mot smog och förbättra luftkvaliteten, har regeringen förbjudit tvåtaktare från marknaden i många städer. Peking kan endast köpas i utkanten av konventionell scooter bensin.

Fordon för pojkar

Token Hu kommer inte bara att skydda sina skotrar miljön. "Det handlar om ett sätt att leva"Han säger. Hans fordon som grundaren själv som "Smart e-scooter" hänvisas var så gjorda speciellt för unga, digitalt kunniga stadsbor. Vissa funktioner i scooter som batteriladdning och återstående körsträcka kan visas som en smartphone app. Det token Hu är utbildad designer, kan du se från minimalistisk estetik sin skoter.

Även Niu bygger alla scooter i sin egen fabrik i Kina - massor av tysk teknik är fortfarande i dem. Stuttgart leverans jätte Bosch är i alla sorter av skotrar som med E-cyklar redan väl i näringslivet. "Vi ser en växande marknad värd miljarder i de elektriska tvåhjulingar. De har redan segrat i många asiatiska städer, eftersom de är en bättre lösning för folket"Säger företagets taleskvinna Inga Ehret.

Motorerna och tillhörande styrenhet för Niu-Roller kommer från en Bosch fabrik i östra Kina Suzhou. Genom sitt dotterbolag kupp de Swabians erbjuder också tillsammans med tillverkaren Gogoro från Taiwan i Berlin på en snabbt växande flotta av E-hyrda skotrar. Senare i år är att läggas till i Paris på 1000 E-skotrar i den tyska huvudstaden igen 600:e(Christian Ebner, Jörn Petring, dpa) /(Mho)