Uppsägningar och Shop nylansering: Omvandling på Redcoon

Uppsägningar och hemsida nylansering: Omvandling på Redcoon

Online-butiken Media-Saturn Redcoon dotter närvarande parkerad officiellt en ombyggnad av butiken systemet. men bakom kulisserna är det redan borde vara uppsägningar.

Nätbutiken Media-Saturn dotterbolag Redcoon är för närvarande offline. På webbplatsen, en omvandling meddelas, skulle det vara "snart" tillgänglig igen på nätet. Hur Media Saturn anges på begäran, ligger bakom flytten av Redcoon till online-butiken Media Markt och Saturn, i början av maj slutföras. utan att levereras före den normala avstängnings beställningar, försäkrade en talesman för företaget, är kundservice också fortfarande tillgänglig.

men enligt uppgift är det inte precis runt den bakre änden, omvandlingen det åtföljs av uppsägningar vid Redcoon. Enligt huvud-Echo ska skäras från 70 till 100 punkter på huvudkontoret Aschaffenburg hittills 150 personer finns kvar arbetar för Redcoon. Antalet anställda är det sannolikt att sjunka ytterligare, citerade tidningen insiders. Redcoons logistikcenter i Erfurt, men enligt uppgift inte påverkat och kommer att fortsätta att arbeta för Media Markt och Saturn. Media Saturn angav inte omfattningen av uppsägningar.

Från hopp till förlustbringande

Media Saturn hade då framgångsrik online-återförsäljare Redcoon förvärvade 90 procent av 2011th Vid den tiden hade ännu inte Mediamarkt Saturnus onlinebutiker i början. 2013 följdes av fullständigt övertagande och nu maktbalansen är redan annorlunda: strategi "Flera kanaler", det vill säga integrering av grenar och online-butik är för de två stora huvud varumärken, enligt Media-Saturn alltid lönsamt.

För ren Online Shop Redcoon det ser mindre ljus: Medan Media Saturn ger ut några separata siffror för dottern, genom årliga rapporter i Federal Gazette, kan nedgången förstå men bra. Även under räkenskapsåret 2013/14 fortfarande 403 miljoner euro i omsättning, som föll för 2014/15 till 338 miljoner euro - samtidigt, förlust av 49 miljoner steg till 55 miljoner euro. Samma år hela Media Saturn Group skrivit koncerngemensamma online-försäljning av 1,8 miljarder - en ökning med 23 procent.

Diagram Ceconomy, den kommande holdingbolag för alla medier-Saturn elektronikkedja, sade i slutet av förra året för högtryck på marginalerna och fortsatta förluster i Redcoon. De meddelar också stängningen av Redcoon online-butiker i Österrike, Spanien, Portugal och Benelux-länderna. I Tyskland och Italien ville väga strategiska alternativ. (AXK)