Tvist mellan Vergleichsportal Check24 och försäkringsmäklare intensifierar

Vergleichsportal Check24

(Bild: kontrollera 24)

Sedan april 2017 en slutlig dom kräver mäklaren portal Check24 till större öppenhet för kunderna. Federal Association of Insurance (BVK) inleder en ny omgång i en rättslig tvist och Check24 motstånd.

Tvisten mellan jämförelseportal Check24 och försäkringsagenter hotar att eskalera: The Federation of Insurance (BVK) har kallat München regionala domstolen i veckan. Association President Michael Heinz och hans kolleger klagar över att Internet-företag inte har tillräckligt genomfört dom i april dom av den regionala domstolen i München högre. Check24 vill nu att vända och i sin tur ta till rättsliga medel om BVK medlemmar bryter lagar.

Domarna hade dömt Check24 i april för att informera sina kunder bättre innan online köp försäkring. Sedan dess har check24 måste kunden innan avtalet uttryckligen tillkännager att företaget fungerar som en mäklare. BVK President Heinz höjer Check24 innan men att informera kunder fortfarande är för sent. Tingsrätten kommer nu kontrollera om Check24 har underlåtit att uppfylla domen. Om domarna bekräftar som hotar internetföretaget en påföljd.

BVK insisterar på konsumentskyddet

"Vi är oroade med konsumentskydd och likabehandling", säger Heinz. "Det måste tillämpa samma regler för alla. Vi ser i Check24 företag sanning och företags klarhet fortfarande skadade. "Hovrätten hade klart arrangerade Check24 måste påminna besökarna på webbplatsen proaktivt till mäklare. "Detta krav har inte uppfyllts Check24 vår åsikt."

Varje mäklare rika först visitkort och som kund på hans medling mot. "Dessa regler ska också gälla för online-försäljning." The BVK har cirka 12.500 oberoende försäkringsagenter är organiserade, är en konkurrent för Check24.

Advokaterna som utsetts av BVK kasta portalen innan medvetet att segla under falsk flagg, "Vi tror att det är en del av affärsmodellen i Check24, bara inte från början är tillräcklig för att tydligt hänvisa till förmedling, men fungerar som en förment neutral jämförelse portal", sade Bremer advokat Axel Nordemann.

Check24 försvarade affärsmodell jämförelseportal

Ljudet är råare. Eftersom Check24 avvisar anklagelserna inte bara tillbaka, men nu upp handen anklagelser mot försäkringsagent. "The BVK agerar hycklande och falsk", säger Check24 yttrande. "Han är uppenbarligen inte om konsumentskydd, men polemiskt kritik av affärsmodellen jämförelse portal."

Check24 man vill komma tillbaka till mäklaren förening i samma mynt i sin tur: Inte alla medlemmar anslutit sig till det obligatoriska offentlig. "Vissa BVK mäklare avstå trots tydliga juridiska skyldigheter fullt tillhandahålla dessa så kallade första informationen." Vissa BVK medlemmar hade blivit varnad av Internetportalen - inklusive Association president Heinz. "Counter kränkningar Check24 kommer att fortsätta att agera i betydelsen lika behandling."

Notera vår egen: Den Heisenberg gruppen är huvudsakligen involverad i prisjämförelseportalen snåljåp. Vars resultat är inkluderade i jämförelse H pris.(AP) /(Map)