eBay är en liten inblick

eBay är en liten inblick

Online-marknaden eBay har släppt några aktuella statistik, vad användarna letar efter och när och vilka varor som efterfrågas.

Online-marknaden eBay kan se lite bakom kulisserna av allmänheten och har publicerat statistik om användningen av plattformen under det senaste året för första gången. Även om detaljerade visuella åter rapport ger många detaljer, men ger ingen riktig överblick över handeln på online-portal. När allt kommer omkring kan en del hårda siffror vidtas: Enligt eBay finns det för närvarande 1,1 miljarder objekt som 17 miljoner köpare från Tyskland är aktiv på eBay. 81 procent av sålda varor är nya, är 69 procent levereras fri frakt.

En spännande hård nummer som kallas eBay, andelen mobila användare. Liggande på inköp på 40 procent - nästan två tredjedelar av användarna köper på eBay fortsätter därmed den klassiska skrivbordet. Online julhandeln förra året nådde sin höjdpunkt den tredje söndagen i advent, så ungefär två veckor före jul.

eBay publiceras med rapporten många detaljer om antalet sökningar för spelkonsoler: 14.300 sökningar var vid tidpunkten för SNES mini release, torg följde Nintendo Switch med 14.100 och Xbox med 11.400. På höjden av Fidget Spinner hype maj sökte eBay kunder i genomsnitt var 3 sekunder efter de små gyroskop.

Yttre påverkan och årstidernas växlingar har betydande effekter på sökfrågor: En vinter i den andra veckan i januari, låt antalet sökningar för transport, snöskyffel och salt klättra flera uppåt. I början av maj, då plötsligt frågade solglasögon, fläktar och parasoller. Och när äktenskapet för alla beslutades i förbundsdagen, efterfrågan sköt på regnbågsflaggor upp.(Uma)