Telekom kunder får alltför kreditkort räkningar ersätts

Telekom kunder får alltför kreditkort räkningar ersätts

(Bild: KittyKaht, CC BY-SA 2,0)

En fast telefon för ca 30 euro per minut? Sådana beräkningar kunde komma in offentliga enheter förrän nyligen vissa telekomkunder - kreditkorts priser var delvis oklart.

Telekom kunder har nu få sina pengar tillbaka, dels kraftigt uppblåsta räkningar för användning av kreditkort telefoner. Detta gav bundesnetzagentur meddelade i Bonn. Hon hade undersökt fall där på telefon pelarna i Deutsche Telekom en multipel av avgifterna uppkommit i medla samtal om det schweiziska företaget BBG, som vanligtvis förekommer annars om du betalar med kreditkort.

BBG att kommentera

"De kunder som prissätts fel under perioden av fel måste få betalt full belastning enligt företaget"Sade en talesman för byrånätverk med tanke på den tyska Telekom. BBG regulatorer hade begärt ett yttrande - för bevis på oegentligheter i den offentliga kreditkort telefoner på tågstationer och flygplatser.

Orsak till överdrivna bosättningar - en del var de trendiga priser på upp till 33 euro per minut - för att ha varit på en börs plattform uppdatering. BBG hade beskrivit sin prissättning vara tillräckligt transparent. Även med medvetet val av Telekom i stället för schweiziska men ibland faktureras via BBG - till betydligt högre kostnader för kunderna.

avtalet löpte

Enligt Network Agency kontraktet avslutades med Telekom den 1 oktober. Den tyska Telekom bekräftade i slutet av sin affärsrelation med BBG. Cirka 50 kunder hade tidigare kompenseras av den schweiziska, sade en talesman. Tidigare hade Bonn-baserade företaget meddelade upp för att klargöra den yttre delen inte är tydligt identifierbara BBG tjänsten "för att skydda kunderna" att låsa preliminära.

Konsument förespråkar varnade för oväntat höga kostnader genom att inte tydligt markerade leverantör för användare som har att förlita sig på hårda nätaggregat trots den höga penetrationen av mobiltelefoner ännu en gång. I USA har det funnits grupptalan mot BBG, men den sista processen under 2012 har ställts in.(AP) /(ANW)