Biohacking: forbundskontor advarer om Gør-det-selv-kits

(Billede: Odin)

Mobil DNA laboratorium eller reagenssæt til genmodificerede bakterier - siden sidste år, er der i stigende grad bioteknologi byder til hjemmebrug. The Federal Office of Consumer Protection advarer mod en kriminel kits.

I Tyskland strenge love og ikke kun for universiteter og forskningsinstitutioner selskaber er i gensplejsning. Den føderale kontor for forbrugerbeskyttelse og fødevaresikkerhed har nu offentliggjort en meddelelse og advarer om kriminelle eksperimenter i hobbyrum.

Hvad enten humane celler eller simple bakterier - organismer kan genetisk kun ændres i særlige faciliteter under om genteknologi loven. Sidste år de første enheder og kits, især udenlandske producenter, der lover at markedet, det gen analyse eller endda specifikke gen-ændringer kom.

Genteknologi som børne-

Berørte handler om det amerikanske selskab Amino Labs. Det annoncerer at være i stand til blot at vokse i deres enheder organismer og forandring. Allerede med den lille enhed DNA Playground (fra 349 US-dollars, hvad der svarer til 325 euro) og den tilhørende Engineer-It kit, kan en ring af DNA indføres i den intestinale bakterie E. coli.

Så skinne det i mørke eller har en farverig maling på. Virksomheden leverer takket være en crowdfunding siden sommeren 2016, de første håndlavede enheder og er i øjeblikket på udkig efter flere producenter til masseproduktion.

test CRISPR

Også menes med Federal Office er den DIY CRISPR kit fra Odin. For 150 dollars (ca. 140 euro) får du fra pipetten til enzymet alle nødvendige reagenser og værktøjer til at udføre op til fem E. coli eksperimenter med den nye multi-tool for genteknologi CRISPR / Cas-systemet.

Igen er en ring af DNA indføres i bakterierne. Med oplysningerne heri, bakterierne bliver resistente over for et antibiotikum. Med tilføjelsen af ​​antibiotika, kun de modificerede bakterier overlever.

Den sikkert alternativ

Starter kit leveres med en pipette og forbrugsartikler.
Den Bento Lab StarterforstørreMarts 2016 også den mobile DNA lab Bento Lab nås inden for et par dage være angepeiltes finansiering mål på 40.000 britiske pounds (dengang omkring 50.000 euro). Den målrettede leveringsdato november 2016 skal dog nu gået.

Ifølge en nylig opdatering, bør laboratoriet være klar i midten af ​​februar. Som med de leverede reagenser kan udføres DNA-tests og ingen organismer ændres, det er fritaget advarslen. Laboratoriet vil koste 999 pounds (1.160 euro).

Den professionelle laboratorium

Endnu ikke tilgængelig er den Mikrobiel tegnestue Biorealize. Det er lig med at automatisere flere trin af biologiske eksperimenter og tillade samtidig udfører flere steder over internettet. Med en pris fra 3000 til 5000 dollars (2790 til 4650 euro) sigter det primært universiteter, som derfor bør spare ph.d.-studerende. Men brugen hjem ville blive betragtet som selskabet.

Mange af projekterne er rettet ud over private afsendere til uddannelsesinstitutioner som skoler, kan specielt udstyrede laboratorier med mange enheder dårligt råd. I Tyskland er der dog en række forskningsinstitutioner og museer, der tilbyder i såkaldte 'Labs bioteknologiske værksteder. De følger de hygiejniske foranstaltninger, bortskaffe affald ordentligt og er registreret hos den kompetente myndighed. dette er ikke gjort, advarer Bundesamt, truer en bøde på op til halvtreds tusinde euro. Hvem frigive gensplejsede bakterier i miljøet, kan endda blive straffet med fængsel op til tre år.

[Opdatering af 10. 2. 2017: Amino Labs og Biorealize udsendte en fælles pressemeddelelse, hvor de hilser afklaring af de retlige rammer og invitere de andre europæiske lande til at gøre det samme. De opfordrer også alle interesserede parter til at drøfte bekymringer. Deres største bekymring var tilvejebringelse af information og viden på det bioteknologiske område, især for folk med færre penge.]

(HCH)