Forsøgt: Stereo 3D-printer skema 2 af formularen Labs

Den form 2 med stærkere lasere og en større plads var en af ​​de få nyheder på dette års 3D-print Euromold messe. Vi var i stand til at få en af ​​de første testere - og er imponeret.

Som MIT spin-off blanket Labs ramte markedet med sin første 3D-printer kaldet Form 1, hvilket var et brag - for første gang var der en stereo 3D-printer objekter materialiseret med en laserstråle af flydende fotopolymer, for en retfærdig fire-tal sum til at købe endnu. Selv om proceduren var den første additiv produktionsteknologi overhovedet og allerede har mere end 30 år under hans bælte - indtil for få år siden blev det dog udelukkende forbeholdt økonomiske årsager industrien og professionelle udbydere, såsom inden for medicinsk teknologi.

Form 2 Stereolitografi
Den nye: Form 2 i formularen Labs.forstørre
Billede: Form Labs
men efter debut af skema 1 det tog tre år, indtil virksomheden indført nyudviklede fra bunden danner den anden Det var i september på Euromold i Düsseldorf; tilgængelig den maskine, men kun et par uger. Vi var meget ophidset, fordi da vores gennemgang af formen 1+ (en forbedret udgave af den første form Labs maskine) vi er bæredygtige fascineret af stereolitografi tidligere på året. Hans forgænger har modsat formen 2 en 50 procent mere kraftfuld laser og en 40 procent større rum.

selektiv

Meget mere nysgerrige var vi, men den nye metode til at adskille efter hver skift printobjektet fra bunden af ​​harpiks tanken. Mens formen 1 (og også billigere konkurrent Nobel 1.0 af xyzPrinting) oplagring svømmebassinet i en hængsel og let vippe i hvert skift ændre ned i indgreb med formen 2 til en mere sofistikeret koreografi tilbage: bækkenet glider langsomt til siden, mens arbejdsemnet trækkes opad. Åbenbart forekom signifikant færre peeling belastninger på følsomme arbejde med end den simple vippemekanismen. Desuden er harpiksen opvarmet til omkring 30 grader, og dermed mere flydende, hvilket hjælper med at reducere kræfter adhæsion mellem objektet og bækkenbunden. Endelig et dias renser efter hvert lag i bunden af ​​harpiksen tanken fra eventuelle løsrevne lille harpiks fragmenter, der kan interferere med eksponeringen.

1 ud af 22

Stereo 3D-printer skema 2 af formularen Labs (22 billeder)

Denne krystal kaniner har formen 2 trykt med en lagtykkelse på 0,05 mm. Han kom som vist her fra printeren - hvilket understøtter softwaren er automatisk tilføjet.

Vi ved ikke, om det er kun på grund af denne nye adskillelse metode, men i vores test, blev den form 2 sig at være betydeligt mere pålidelig end dens forgænger - kun ét tryk har svigtet os, viser detaljerne i billederne rute. Sammenlignet med Nobel 1.0 af xyzPrinting (i øjeblikket sandsynligvis den bedste Stereo 3D-printer på markedet, vi havde for to måneder siden i laboratoriet) Formular 2 står ved sin synligt bedre udskriftskvalitet produceret: Mens alle emner fra Nobel 1.0 altid vandrette lag var synlige, uanset den valgte udskriftsopløsning, kan man se, men i form af to blotte øje, selv ved 0,1 millimeter "tyk" Lag næsten ingen stadier i objektoverfladen mere. Sikker på, et eller andet sted er faktisk prisforskellen mellem skal afspejles de to enheder; sandsynligvis mekanikken i form 2 glattere og mere præcis.

Verchipt

3D-print

3D-print

additiv fremstilling

Den samlede betegnelse 3D-print står for en lang række produktionsteknikker, der arbejder på forskellige principper og er hver kun egnet til meget specifikke materialer. Deres fællesnævner: Alle procedurer bygge tredimensionale genstande ved at anvende materialer i tynde lag og størkne.

  • Så arbejder 3D-printer
  • Mere info 3D-printer

Det noble 1.0 har form 2 en refill til det flydende materiale, således at selv store genstande kan udskrives uden opsyn. Under Nobel dette kræver en pumpe, fordi harpiksen tanken er i standeren af ​​enheden, patronen sidder med fotopolymeren i skema 2 i bagsiden af ​​maskinen og konsistent højere end harpiksen tanken. til transport og derfor tilstrækkelig tyngdekraft. Ventilmekanismen kan holdes meget lettere at og næsten lydløs især.

Indbygget chip, printeren genkender individuel materiale patroner og harpiks pools, registrerede grafiske processer og materialer. Således en af ​​de få problemer i opstarten var forbundet, fordi maskinen lejlighedsvis mistet kontakten med materiale patron og var overbevist om at stå med en tom tank i sekvensen. I en sag, der skete under pres, stoppede derefter. Når vi trak patronen et par gange og igen indsat, forbindelsen arbejdede igen, og vi var i stand til at fortsætte udskrivningen. On demand rådgivet os form Labs, på rammen under harpiksen pool ved siden af ​​kontakterne på chippen forespørgslen for at vedhæfte et stykke isoleringstape, fordi det kunne komme dertil til uønskede kontakter med nogle tidlige eksempler på maskinen - i vores tilfælde dette bragte Remedy, så vi var i stand til at fortsætte med at udskrive uforstyrret.

Form Labs påpeger, at deres maskine også kan bruge med fotopolymer andre producenter. Men du derefter nødt til at undvære og fylde den udenlandske harpiks med hånden i puljen, som var en standard på tidligere form til kontrolniveauet og automatisk opfyldning. Hvem, hvad større hensigt behov i mellem refill hvis det er nødvendigt.

første vurdering

Fra Make-testning laboratorium

I make-test

Make-redaktører prøvet en masse mere end passer hver anden måned magasin. Derfor udgiver vi flere anmeldelser på vores hjemmeside med uregelmæssige mellemrum.

  • Make-test online

Ingen spørgsmål: objekterne fra Skema 2 er fascinerende - med plastik dele af de gunstige FDM 3D-printere, de har lidt til fælles. De ikke længere er lange kun at undre sig, fordi især med de særlige materialer såsom elastiske Tough Resin, det gummilignende stof og det ausschmelzbaren materiale til metalstøbning i tabt voks kan fremstilles praktisk anvendelige genstande. Ulemperne ved stereolitografi er dog stadig i betydeligt højere pris for maskiner og især hjælpematerialer, blandt tilføjelsen til harpiksen stadig pools og udskrivning tabel, der skal lejlighedsvis udskiftes. Før du investerer i denne teknologi, så bør du nøje overveje, hvad du ønsker at udskrive i 3D. For mange praktisk anvendelige dele af smeltende plastemner fra Ultimaker, MakerBot egnet, Velleman & Co at være et spørgsmål ganske godt, de bare ikke ser så smarte.

producentdanner Labs
Maksimal objekt størrelse14,5 cm x 14,5 cm x 17,5 cm
lagtykkelser0,025 mm, 0,05 mm, 0,1 mm, 0,2 mm
mål på anlæg35 cm x 33 cm x 52 cm
operativsystemerVinduer fra 7, Mac OS X 10.7
Transmission de trykte fil over ...USB-kabel, trådløs, Ethernet
pris3925 €

Derudover skal du stadig de færdige udskrifter bade i detaljer i isopropanol til at løse de resterende flydende harpiks - kontor med børn, denne operation er absolut ikke (mere om dette i vores omfattende baggrund artiklen til stereolitografi). Mindst kan du forvise den formular 2 til laboratoriet og belastning via WLAN eller Ethernet fra skrivebordet med udskriftsjob - hvilket er meget praktisk og arbejdede i den udestående test. Et andet plus punkt af formen 2 i forhold til forgængeren: Objekterne kan nu være meget lettere at løse fra trykpladen, men de overholder det under udskrivning pålidelig end Nobel 1.0. (PEK)