skjære av Windows 10 datamaskin fra LAN og Internett

avskåret mange Windows 10 datamaskin fra LAN og Internett

I flere dager, særlig Hotline skaperne av store selskaper rapportert på verdensbasis det samme problemet: Datamaskiner som kjører Windows 10 kan ikke crosslink i fravær av gyldig IP-adresse.

Ifølge rapporter fra administratorer drevet siden tirsdag varmt IT support linjer fordi Windows 10 datamaskiner ikke lenger kommer inn i nettet. Symptomet er felles for alle datamaskiner: de er konfigurert slik at de ber om IP-adresse via DHCP, men å fullføre oppstartsprosessen uten gyldig IP-adresse, selv om DHCP-serveren leverer bevist korrekte data. Til slutt åpner en slik maskin i henhold til APIPA- spesifikasjonen i seg selv en IPv4-adresse fra feltet 169.254.x, men som også ikke kommer fravær av en passende inngangsport til LAN eller Internett. Spesielt den engelskspråklige Microsoft samfunnet klager på dette problemet. det skal være "skjedde fra en dag til den neste"En forbindelse med en Windows Update er ikke åpenbar. Men berørt bare Windows 10 maskiner, uavhengig av maskinvarekonfigurasjonen og type nettverkstilkobling (f.eks. Som LAN eller WLAN).

Microsoft erkjenner problemet siden 08/12/2016, og har også en midlertidig løsning klar, men årsaken fortsatt synes uklart. Ved 12.09. Microsoft hadde faktisk gitt ut en kumulativ oppdatering for Windows 10-versjon 1607 og Windows Server 2016, men det kan fremdeles leses av enten problemet med løsningen. En direkte tiltak ville dermed naturligvis ikke mulig likevel fordi berørte datamaskinen ikke engang komme på internett for å referere til noen feilrettinger.

Flere løsninger på problemet

Men det er flere måter å omgå problemet, i hvert fall. Den raskeste og enkleste: Start Windows 10 maskiner på samme menyvalget nye - og ikke stenge ned (som et alternativ til Windows-ledeteksten shutdown / r / f / t til 0). Uten å restarte det kommer når du nullstiller IP-konfigurasjonen som administrator på kommandolinjen:

ipconfig / release

ipconfig / renew

Noen brukere rapporterer også at den manuelle Tilordne en fast LAN IP-adressen eliminerer problemet. Men det skjer også at Windows 10 til tross for tidligere etablert statisk IP-adresse i tillegg en adresse fra 169er området brukes ubrukelig frem og tilbake mellom to og videre og så fortsatt har ingen levedyktig IP-konfigurasjon. Derfor anbefaler vi ikke denne metoden. Noen brukere har opplevd å finne løsninger på andre metoder, som også hjelper, men mer komplisert (f.eks. Som Winsock katalogen ved netsh nullstilles, null DNS-klienttjenesten, kjøre system scan for å søke etter hardware og lignende ).

En av flere metoder når plutselig forbigående nettverksfunksjon: hurtigstartalternativ Hvis du slår av, refererer Windows 10 datamaskin etter en omstart uten å nøle igjen en gyldig IP-adresse, er tilbake over LAN å nå og selv komme på internett. En av flere metoder når plutselig forbigående nettverksfunksjon: hurtigstartalternativ Hvis du slår av, refererer Windows 10 datamaskin etter en omstart uten å nøle igjen en gyldig IP-adresse, er tilbake over LAN å nå og selv komme på internett.(Bilde: ct.de)

Årsaken kan ligge i hurtigstartprosedyren for Windows 10, henholdsvis i feil caching IP-konfigurasjonen eller feil håndtering av utgåtte DHCP leieavtaler. Holdepunkter for at nedstengningen av Quick Start alternativet hjelper. Bak forklaringen trolig stakk hvorfor problemet ikke forekommer i enkelte miljøer: administratorer som har deaktivert Quick Start-alternativet på tilstedeværelsen av datamaskinene sine, legger ikke merke til dette problemet.

[Oppdatering]: 10.12.16, 16:48, korrigert skrivefeil på å starte kommandolinjen

[Oppdatering]presist 12:12:16, 14:35, restart prosessen:(Dz)