Cyberangrep NotPetya: selskaper har fortsatt mye arbeid med nedfall av angrepet

Emma Maersk, en av de største containerskip i verden, som kommer til havnen i Hamburg.

(Bilde: Hummel, CC BY-SA 3.0)

Med Maersk, er den største containerskip linje i verden berørt. Også TNT Express og Reckitt Benckiser, produsent av Dettol og Durex har fortsatt ikke ryddet opp alle datamaskinene. TNT, den pakker forsinket.

Selskaper som den danske industrikonglomeratet Maersk og den britiske produsenten av husholdningsprodukter Reckitt Benckiser fortsetter å lide konsekvensene av angrepet av NotPetya Trojan. Maersk driver Maersk Line blant annet den største utenlandske transport rederiet i verden, og med Maersk Oil og Maersk Drilling, en rekke Nordsjøen oljerigger og gruvedrift virksomhet rundt om i verden. Reckitt Benckiser selger i Tyskland, blant annet, Durex, Dettol, Calgonite og produkter under merke Scholl. Den nederlandske FedEx datterselskapet TNT Express, et globalt transportselskap, er fortsatt påvirket.

se:

  • Kryptering sprakk: Håp for (noen) NotPetya ofre
  • Ny innsikt i den snikende spredning svindel
  • Påståtte angripere vil 250.000 euro for Data Recovery
  • Ukrainske hemmelige tjeneste mistenkt Russland bak Petya / NotPetya angrep
  • Petya / NotPetya: Nei utpressing trojanere, men en "Wiper"
  • Alt vi vet så langt om Petya / NotPetya utbrudd
  • Retur av Petya - krypto Trojan dråper bedrifter og offentlige kunder over hele verden halt

Datamaskin på oljerigger ut av drift, produksjon stå stille

Ifølge informasjon fra Heise online, den trojanske satt i Maersk systemer på oljerigger lamme og brakt lasting og lossing av containerskip til en stillstand. Produksjonen av Nivea Beiersdorf i Hamburg-Billbrook ble påvirket tilsvarende. Maersk hevder å forbli beslaglagt av eliminering av konsekvensene av angrepet. Reckitt Benckiser annonsert til ZDNet, analytikere forventer bare mot slutten av august med en full tilbakeføring til normalitet i egne lokaler. TNT rapporterer fortsetter å være en svikt i IT-systemer og påpeker at på grunn av pakkesporingsinformasjon skjerm forsinket. Også leveranser og plukke opp leveranser forsinket siden trojanske angrep fra tid til annen.

Reckitt Benckiser er for inneværende år fra en nedgang på to prosent i stedet for den anslåtte overskudd på tre prosent - årsaken var en uspesifisert "internett-angrep" kalt. på dette selskapet alene er derfor forventer et tap på rundt 111 millioner euro med NotPetya. Selskapet sannsynligvis måtte i noen europeiske nettsteder, produksjon og sette opp butikken i opptil to uker i noen tilfeller. Også TNT og Maersk forventer flere kilder i følge en betydelig økonomisk byrde.

Fabian A. Scherschel, Heise online
forstørre
Bilde: Fabian A. Scherschel, Heise online

Betydelig skade den globale økonomien

Det fulle omfanget av angrepet på verdensøkonomien kan likevel ikke beregnes, men gitt de tidligere nevnte tall er minst hundrevis av millioner, hvis ikke gå ut enda mer enn en milliard euro. Tillegg til de nevnte selskapene er også datterselskaper av tyske farmasøytiske konglomerat Merck og den britiske reklamebyrå WPP ble berørt av malware. Utallige små ofre kan bli funnet i hele Europa og USA. I Ukraina, startpunktet for den Trojan, i tillegg til sentralbanken også anordninger for å måle stråling i rammet Tsjernobyl plante ble påvirket.

Reckitt Benckiser og Maersk si at anti-virus programvare som var i selskapet i drift, infeksjonen var ikke i stand til å stoppe dem. Ifølge Maersk har de innøvde Windows-oppdateringer ikke vært i stand til å hindre utbruddet av den trojanske. I mellomtiden, mange sikkerhetsforskere mener at det ikke har handlet i NotPetya å ransomware, men en Wiper trojaner som bør føre til mye skade eksplisitt. Secret Service of Ukraine snakker om et cyberangrep fra Russland.(FAB)