Retro Computing: Amiga emulator FS-UAE offentliggjort 2.6.1

Omfattende: I reklamer understregede Commodore gerne, at der var ikke kun for de Amiga spil, men også software til kontoret.

(Billede: Commodore)

For at køre gamle software normalt en emulator tilbud. Udviklerne af FS-UAE har deres Amiga emulator udgivet i version 2.6.1.

De, der stadig nødt til at bruge gamle software eller bare for sjov omhandler historiske systemer er velkommen til at tage en emulator på en moderne computer. Amiga miljø FS-UAE er nu tilgængelig i version 2.6.1 og integrerer nogle praktiske innovationer.

Udgaven er baseret på version 3.1.0 af den populære WinUAE, offentliggjort i juni 2015. Derfor har listen over simuleret hardware såsom processor kort udvidet. Tilføj til, at støtten til emulering af en PPC på en QEMU-UAE plug-in. Dette er især interessant for brugere, der ønsker at prøve AmigaOS 4.x.

Flere skærme muligt

FS-UAE bruger nu SDL 2.0 og den reviderede ekstern Launcher til maskiner og programmer bruges QT 5.x. Med både udviklerne ønsker at forbedre støtten til de nuværende systemer. Desuden kan emulatoren bruge flere skærme, selv i forbindelse med høj opløsning monitorer har programmører skruet.

Der er også mindre ændringer, såsom markøren Workbench nu følger værten og der er en dual-mode for mus og joystick på Port 0. just-in-time-kompilering (JIT) kan nu direkte adgang til hukommelse, som at accelerere betydeligt. Dem, der bruger den emulator til Mac OS X, kan stole på en signeret udgave, ny er en ophobning af steamos.

En oversigt over de nye funktioner og fejlrettelser har akkumuleret i release notes, udviklerne. FS-UAE fremstår som fri software under GPLv2 til Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD og OpenBSD. Samtidig et første eksempel er blevet frigivet for den kommende version 2.7.0, der bringer langt hovedsageligt ændringer i det fælles efterforskningshold.(Fo)