CreateJS bundter biblioteker til HTML5 og Flash-udviklere

I samarbejde med Adobe har holdet til Grant Skinner (gskinner.com), der har arbejdet på det tidspunkt, hvor Microsoft allerede på HTML 5 teknologi demo Pirates Kærlighed Tusindfryd, en ny JavaScript-bibliotek til HTML5 og Flash / AIR-udvikler præsenteret. CreateJS kombinerer en række eksisterende biblioteker til afspilning af grafik, lyd og Flash-elementer. Hertil kommer, at samlingen indeholder sin egen værktøjskasse, der kan eksporteres til HTML5-platformen indhold fra Flash Pro.

På de centrale CreateJS bundter de fire JavaScript-biblioteker EaselJS, TweenJS, SoundJS og PreloadJS stadig er under udvikling til en pre-belastning af forskellige komponenter. Endvidere er Adobe AIR ansøgning Zoë inkluderet i pakken, som .swf animationer kan eksportere ark til EaselJS som Sprite.

Helt ny er den CreateJS toolkit, gskinner.com har udviklet i samarbejde med Adobe. Det giver langt flere funktioner end Zoë og tillade Flash Pro udviklere til at eksportere indhold såsom ikoner, vektorer, animationer, bitmaps, lyd og tekst. De data, der leveres fra toolkit som et bibliotek af genstande, som kan appellere direkte over CreateJS og HTML5 derefter.

Den nye CreateJS bibliotek bør være tilgængelige i de kommende uger createjs.com. En dokumentation, demoer og forskellige tutorials, der gskinner hold ønsker også at udgive. For licenser, har gruppen ikke oplysninger - men som de fleste af bibliotekerne allerede inkluderet er open source under MIT licens, kan der forventes en tilsvarende formular licens til CreateJS. Lidt længere co-udviklet af Adobe Toolkit vil være vente på sig i øvrigt, fordi Adobe stadig ikke kunne give oplysninger om dets tilgængelighed.(Rl)