De vigtigste spørgsmål og svar om gennemførelsen PaaS

indhold
  1. De vigtigste spørgsmål og svar om gennemførelsen PaaS
  2. Vendor lock-in, sikkerhed og retfærdighed
  3. læse på den ene side
De vigtigste spørgsmål og svar om gennemførelsen PaaS

Brugen af ​​skyen er, selvfølgelig, for mange virksomheder, at de begrænser anvendelsen, men for det meste på SaaS og IaaS. Brugen af ​​PaaS er kun langsomt ved at vinde momentum. Men hvad skal overveje selskaber, før de beslutter? Denne artikel indeholder svar på fem centrale spørgsmål inden implementeringen PaaS.

Hvor PaaS bringer nogen fordele?

Som Platform as a Service (PaaS) er en stort set ny tilgang, mange virksomheder er det ofte uklart, hvordan konceptet fungerer, og hvad fordelene er. Ofte PaaS ses som et udviklingsmiljø, eller blot afskaffelse af administrative opgaver, der udføres. Det kan også bruges som rygraden for forvaltningen af ​​softwaren livscyklus, dog - fra udvikling til drift.

Udviklingen kan også meget "adræt"nerfolgen fordi PaaS understøtter en række værktøjer og teknikker og implementeringsscenarier gør det muligt for Sun at "klassisk" Server arkitekturer er ikke mulig. Enhver udvikler kan for eksempel afprøve nye ideer direkte i en indsat inden for kort tid testmiljø, der nøje svarer til den senere produktionsmiljø. Med værktøjer til belastning simulering som Blitz.io og anvendelse analyse software såsom New Relic udviklere kan forudbestille analysere adfærden af ​​ansøgninger under næsten virkelige forhold og justere. Producenter som Cloud9 endda tilbyde en komplet browser-IDE, som du kan udvikle software direkte i skyen. Kort sagt: Det kunne være alle de grunde, der væsentligt øger med PaaS effektiviteten og kvaliteten af ​​en IT-afdeling.

I forbindelse med kontinuerlig Deployment arbejdsprocesserne resultaterne af udviklerne vil blive leveret til brugeren hurtigere. Selv små ændringer kan rulles ud ved en PaaS flere gange om dagen, med udviklere typisk levere ny kode via Git eller lignende Versionskontrollsyteme i PaaS. Den software-brugere kan fortsætte med at arbejde uden afbrydelse med de programmer under indsættelsen af ​​nye versioner. Kontinuerlig integration software som Travis-CI giver også mulighed for at integrere levering af software til forskellige cloud-platforme i CI proces.

Når software udrulning sikres, at hver server node giver den samme runtime miljø, både i udvikling og i produktionssystemer. Derved undgås manglende komponenter og versionsnumre konflikter. Opdateringer af komponenter eller anvendelse af nye programmeringssprog kan pålideligt isolerede mellemstationer systemer inden levering til levende betjening test.

PaaS-applikationer kan skaleres på flue i løbet af kort tid. Ansøgning operatører garanterer, at slutbrugeren ensartet høj ydeevne. SaaS-leverandører til at skalere, for eksempel inden for normal åbningstid op og ned igen senere, når de fleste brugere er i hverdagen. I online spil og sociale applikationer, viser det sig omvendt: der er den maksimale værdi om aftenen.

For store virksomheder, der opretholder deres egne datacentre, kunne en privat PaaS være interessant. Det sikrer, at proprietære computing ressourcer og eksisterende aktiver mere effektivt. Takket være selvbetjening provisioning ressourcer i henhold til en knap kan stilles til rådighed. Dette giver mulighed for mere effektive og mere agile udviklingsprocesser, afkortning innovationscykler.

Gennem brug af PaaS kan IT hurtigt at tilpasse sig skiftende krav -
skal bremses uden ressourcemæssige flaskehalse. Især i meget dynamiske markeder, såsom forbrugeren eller telemarked, bekostning og tidsbesparelser forbundet udgør en vægtig konkurrencefordel for virksomhederne.

Men PaaS er ingen fordel, når anvendelser af meget statisk i naturen, eller når tilpasning til PaaS betyder uforholdsmæssig stor indsats. Eksempler er mindre CMS-applikationer, eksisterende standard software eller gamle arv software uden abstraktions lag.

Hvilke programmer virker i skyen, som ikke er?

De fleste programmer kan køres i PaaS-miljøer. For Java, Ruby, Python, PHP, og .NET, er der mange PaaS udbydere - nogle specialiserer sig i et sprog, andre tilbyder understøttelse af flere sprog.

Mange af de rammer, der er indstillet således, at de fungerer optimalt med PaaS. Disse omfatter rammer, at funktionen en auto-konfiguration eller tilbyde en support blok lagre. Let deployerbare på PaaS rammer, for eksempel, Rails, Symfoni og forår.

I moderne anvendelser cloud APIs kan konfigureres til centraliseret datalagring - de er således kompatible PaaS i de fleste tilfælde. Lad ældre programmer
disse funktioner, der normalt eftermonteres. Tilpasningerne PaaS betyder primært optimeringer, der er gavnlige for ydelse, pålidelighed og horisontal skalering, som PaaS udbydere deres platforme med orienteringen på "Bedste praksis" har designet.

Implementering auto-konfiguration rutiner er ikke obligatorisk, men anbefales kraftigt. Normalt indstiller PaaS udbyder nogen parametre ansøgning konfiguration via en fil eller miljøvariabler, at en ansøgning kan bruge til konfiguration. Således kan humane fejl være. Samtidig, det forhindrer for eksempel en applikation i testmiljøet ved et uheld med en produktion database "taler",

For at lette flytningen af ​​applikationer, der giver PaaS udbydere de oplysninger, de har brug for at anvende justeringer i form af dokumentation eller undervisningsmateriale. Alternativt kan trækkes på den knowhow cloud konsulenter i tilstrækkelig grad repræsenterer komplekse IT-systemer på en PaaS.

Det er dog ikke alle teknikker afbildet på PaaS. En mailserver kan ikke betjenes, for eksempel i arbejdet med dynamisk tildelte IP-adresser PaaS-systemer. Den postlevering derfor håndteres af tredjemand. Streaming programmer, der fungerer væk fra HTTP-standarder, har gjort det vanskeligt også at overføre deres data via web-optimeret routing dyr og eventuelle web caches.