En introduktion til Kontinuerlig Levering, Del 1: Principper

indhold
  1. En introduktion til Kontinuerlig Levering, Del 1: Principper
  2. test Stadier
  3. udfordringer
  4. Konklusion
  5. læse på den ene side
En introduktion til Kontinuerlig Levering, Del 1: Principper

Kontinuerlig Levering lover produktive bosættelser af den udviklede software ved hånden med bedre kvalitet. Hvad er de centrale ideer bag det, og hvilke betingelser du skal oprette for at blive en succes? I et multi-del serie af artikler meget specifikke skridt på vejen til en kontinuerlig levering rørledning skal beskrives i tillæg til baggrundsinformation.

Udvikling af software til en klassisk fase model er den tre trin udvikling, kvalitetssikring og levering normalt kun én gang for hver udgivelse før: Efter at have afsluttet en månedlang udviklingsfasen, planlagt til den næste udgivelse af software ændringer overføres til kvalitetssikring. I den efterfølgende testfase man undersøger dem der for at opfylde kravene nu og repareres efter tilfælde af afvigelser. Derefter kan den softwareversion på produktionssystemet skal installeres.

Fra ideen til kunden - Kontinuerlig Delivery en del af denne kæde (. Figur 1) er Fra ideen til kunden - Kontinuerlig Delivery en del af denne kæde (. Figur 1) er

I de seneste år har mange virksomheder er flyttet til en trinvis-iterativ tilgang, hvor også resultaterne af de udviklede software er allerede kvalitetssikret og leveres til kunden. Kæden af ​​udvikling, kvalitetssikring og levering derfor allerede gennemgået flere gange i løbet af udviklingsprocessen af ​​softwaren.

Men hvad hvis softwaren er udviklet ved hjælp af agile metoder, hvor en levering eksekverbar software med intervaller på blot et par uger er en del af grundlaget for den metode? En manuel test af alle funktioner i hver anden uge og en efterfølgende levering være her hurtigt showstopper: testmiljøer er ikke i tilstrækkeligt antal til rådighed, installation af softwaren er udført af operationer hold, konfigurationen af ​​programmet på testmiljøet ikke passer, og kræver trættende stemme mellem udvikling og drift team. Først efter den egentlige test kan begynde. Hvordan hænger det sammen i en tidsramme på kun to uger?

Kontinuerlig Levering forsøger at løse disse problemer ved radikal automatisering. Trinene udvikling, kvalitetssikring og levering af softwaren, vises i langt mindre enheder: Eventuelle ændringer eller forbedringer af softwaren til denne software frigivelse testes automatisk direkte bagefter. Testene giver hurtig feedback på bivirkninger og regressioner. Hvis de har succes, kan installeres på produktionssystemet softwareversion ved at trykke på en knap og inden for få minutter. Kæden af ​​udvikling, kvalitetssikring og produktion udrulningen er kontinuerlig med hver ændring af software og resulterer i en automatiseret rørledning: På den ene side, en kvalitetssikret, produktion-ready og installeres software-pakke kommer i hvert tilfælde en ny softwareversion i det, på den anden ud.

Indledende ideer til at ændre softwareudviklingsprocessen i denne retning er allerede blevet præsenteret Jez Humble, Chris Read og Dan North på Agile 2006 i et foredrag, der hidtil mest detaljerede undersøgelse af emnet findes i 2010 udgivet bogen "Kontinuerlig Levering" Humble og David Farley.

Hver kilde kodeændring udløser kontinuerlig tilførsel rørledning (fig. 2) Hver kilde kodeændring udløser kontinuerlig tilførsel rørledning (fig. 2)

Ved den kontinuerlige levering rørledning er kvalitetssikring opnås ved en kombination af automatiske og manuelle test eller frigørelsestrinnene. Du prøver at validere både funktionelle og ikke-funktionelle krav ved forskellige typer af forsøg med en høj grad af automatisering:

Testene er organiseret i flere faser og henrettet dem én efter én for hver softwareversion. Kun hvis en test skridt var en succes, starte testen, er næste skridt overhovedet. Her følger processen den som "Stop the Line" kendt princip om lean manufacturing. Jo længere det med succes har formået gennem rørledningen, en softwareversion, jo mere kan du være sikker på, at ændringen ikke genererer regressioner og softwaren fortsat opfylder de krav.