I modsætning Trumps anmodning: jomfrurejse af den gigantiske raket SLS med Orion forbliver ubemandet

I modsætning anmodning Trumps: NASA flytter første Orion flyvning

NASA har udskudt den planlagte jomfrurejse af sin Orion rumkapsel til månen og vil fortsætte med at bære den uden astronauter. Transport af mennesker havde Donald Trump ville fremme hans genvalg.

NASA har - som forventet - den første flyvning af sin Orion plads kapsel på en kæmpe raket af typen SLS (Space Launch System) igen udskudt, og en eksplicit ønske fra den amerikanske præsident Trump en afvisning udstedt: 2019 for at starte kapslen for første gang, men derefter som forudsat uden besætning, den amerikanske rumfartsorganisation annoncerede nu med. Efter at have overvejet alle de data og mulige konsekvenser, de havde besluttet at følge den oprindelige plan, om end med en yderligere forsinkelse. I den såkaldte Exploration Mission-1 (EM-1) er at være en ubemandet Orion kapsel at blive skudt til månen i 2019 at teste nøglekomponenter.

Billede 1 af 9

Space Launch System (SLS) NASA (9 billeder)

langt ud

De ambitiøse planer NASA for SLS
(Billede: NASA / MSFC)

NASA giver sig overbevist om, at hun er i stand til at bringe den første flyvning til en succes. Men under hensyntagen til de omkostninger, risici og tekniske faktorer, forekommer det vanskeligt at gennemføre ændringer til at transportere ret i starten mennesker om bord Orion. Den oprindelige plan var stadig den bedste plan for at få folk til at sætte ud permanent over lave kredsløb om Jorden. Alle dele af den planlagte mission ville blive fremmet med den største hastighed. En officiel ny lancering dato for første flyvning af SLS med Orion, vil NASA derefter annoncere i de kommende uger.

Afvisning af Trump

Den fornyede forsinkelse og manglen på astronauter ombord på første Orion fly havde allerede angivet et par uger siden. Faktisk burde Orion sendes i 2018 med en SLS raket til månen, men i alle tre for nødvendige komponenter der var næsten ingen tid eller finansielle reserver mere. Det kunne fremme risikable beslutninger, havde den amerikanske rumfartsorganisation informeret den amerikanske kongres. I mellemtiden havde hun testet på anmodning af den nye amerikanske præsident, hvis ikke kunne flyve, men folk gør. Donald Trump ville flyvningen finder sted før det næste præsidentvalg.

1 ud af 24

Space Launch System: Sidste testkørsel af booster (24 billeder)

Området før testen
(Billede: NASA / Bill Ingalls)

(Mho)