Apple kjøper bildesensor oppstart

Quantum filmopptak er å fungere kino lignende.

(Bilde: InVisage)

InVisage Technologies har utviklet et system basert på kvanteprikker smartkameramodul som lover en mye bedre lysutbytte.

Apple har kjøpt et annet ungt selskap. I likhet med iPhone produsent har bekreftet overfor amerikanske medier, nå er det California-baserte oppstart Newark InVisage Technologies del av konsernets portefølje. Hva er kjøpsprisen var langt skjedde ikke - men selskapet sies å ha tidligere samlet inn nesten 100 millioner amerikanske dollar i investeringer kapital fra venture-kapitalister.

Bedre bildesensorer fra vår egen støperi

Hovedproduktet av InVisage Technologies er en ny bildesensor som utveksler silikon tradisjonelt brukes i dette mot en såkalt Quantum film. Dette er basert på kvanteprikker teknologi. I henhold til Quantum av InVisage film kan absorbere den samme mengde lys som silisium, men det laget er ti ganger tynnere og kan absorbere hele lysspekteret, som løfter bedre bilder med bedre lysutbytte. I praksis filming samhandle med teknikken (se video under) bedre belyst og har en kinolignende utseende.

InVisage btreibt ifølge IT bloggen Techcrunch har også sin egen støperi i Taiwan, herunder produksjonsplattformen hvor filmen Quantum løsning dannes - inklusive wafere. Komplett sensor chips til oppstart det kan produsere.

Quantum film en gang i iPhone?

Apple har lenge jobbet med foto og video sensorer, samarbeider med blant andre Sony. Alltid krever imidlertid konsernet dette tilpasset teknologi og er i bildesensorer aller "hands-on", Apple har flere patenter her. Quantum den filmen en dag brukes i iPhone ville være tenkelig. I tillegg kan teknologien også brukes til applikasjoner innen utvidet virkelighet og identifikasjon, siden bedre bilde lover en mer nøyaktig påvisning av miljøet.

Oppkjøpet av InVisage ble kommen uspesifisert Apple. Selskapet vil kjøpe mindre teknologiselskaper fra tid til annen i den hensikt å kjøpe opp en uttrykt seg så lite som om fremtidige planer. Apples oppkjøp inkludert det israelske selskapet PrimeSense, kjent for sine 3D-sensorer, som har tatt en del av Microsofts Kinect. I dag teknologi fra PrimeSense for den nye ansiktsgjenkjenning FaceID i iPhone for å finne X bruk.

(BSC)