Vodafone bygger Gigabit mobilnet uden 5G

Vodafone

(Billede: AP, Caroline Seidel)

Efter telecom Vodafone lancerer nu sin første mobile netværk, der lover gigabit hastighed. I modsætning til Telekom er at arbejde selv uden 5G-teknologi og bærbare telefoner.

Vodafone tilbyder sine kunder først i to byer trådløse hastigheder på op til én gigabit per sekund. Kick-off fald i Berlin og Düsseldorf, derefter til den hurtigt netværk opfølgning i Hamburg og Hannover, netværksoperatøren annonceret på søndag. "Så vi tager endnu et skridt i retning af gigabit samfund - og vise, hvor hurtigt Tyskland kan surfe i fremtiden"Sagde Hannes Ametsreiter, administrerende direktør for Vodafone Tyskland. Kort fortalt er lanceringen af ​​de første smartphones på markedet forventes der understøtter disse hastigheder.

Tophastigheden skal være både nye og eksisterende Vodafone kunder i alle LTE satser til rådighed. I 20 byer i Tyskland Vodafone allerede tilbyder op til 500 megabit per sekund. Hastigheden er gjort mulig ved hjælp af bundtede frekvensbånd på den aktuelle LTE standard. derefter til rådighed pr radiocelle, tophastigheden er tilgængelig, men den faktiske afhænger i hvert enkelt tilfælde af antallet af aktive brugere og den optimale afstand fra vuggen.

Telekom tester 2 Gbit / s

For et par dage siden, havde det tyske Telekom sendt de første radio celler til den næste generation af mobilkommunikation 5G under virkelige forhold i Berlin i testkørslen. Omkring fire radio celler gør hastigheder på op til to gigabit per sekund kan opnås.

Standarden 5G, ved hjælp af alle tilgængelige netværk er stort set forbundet med hinanden via software skal være tilgængelig fra 2020 successivt tilgængelig. Han bør (især den fremtidige behov for digitalisering af produktion"industri 4,0"dækning). Den tilsvarende specifikation for den mobile radio standard 5G afsluttet, dog kun i december. Ved vilje Europa-Parlamentet om udviklingen af ​​5G er at bevæge sig fremad i de kommende år meget hurtigere end 4G.

Update, mandag 11:40: Vodafone har gjort det klart, at det ikke er i sin nye mobil teknologi til 5G. I modsætning til Telekom, den første 5G planter med "Køleskab-large" de fleste enheder, der snart vil blive frigivet smartphones fra Vodafone s rækkevidde med den nyeste transmission teknologi, uden at have haft til at vente på afslutningen af ​​de 5G overfoerselsnormaler satser på 1 Gbit /.(AP) /(Hag)