Yamaha: Ny audio / video receiver med Dolby Vision transit og forbedret lyd returkanal

Yamaha: Ny audio / video receiver med Dolby Vision transit og forbedret lyd returkanal

(Foto: Yamaha)

Den kommende multi-kanal forstærker trup producenten kan foretage billeder til Dolby dynamiske HDR-format tv og 3D lydformat som Dolby Atmos og DTS: X modtager fra tv'et.

Yamaha har annonceret sin nye audio / video receiver modeller RX-V83 serien for maj Nye er bl.a. "Dolby vision"-Passthrough, så evnen til at fange videobilleder med forbedret kontrast high dynamic range (HDR) at sende til tv'et i den dynamiske Dolby-formatet fra afspilleren enhed. "dynamisk" i denne sammenhæng betyder, at metadata sendes med det ønskede billede indtryk scene for scene eller endda ramme for ramme og ikke - som det i øjeblikket anvendes i ultra-HD Blu-ray HDR-10-format - én gang for hele filmen.

I den nuværende HDMI specifikationen 2.0b overførsel af dynamiske metadata ikke er angivet. Dette vil kun blive indført med den kommende HDMI 2.1. Derfor Yamaha anvender en teknologi udviklet af Dolby pass-through opløsning. Dette omfatter muligheden for at overføre HDR-data den ene efter den HLG-format (High Log Gamma), der ønsker at bruge tv-station i UHDTV udsendelser i fremtiden. Viderestilling HDR10 video op til en opløsning på 4K naturligvis også understøtte de nye enheder.

Producenten overvejer i øjeblikket hævder at være stadig om der kan findes gennemslaget løsning allerede til ældre A / V-modtager via firmwareopdatering. D + M Gruppen havde annonceret en Dolby Vision / HLG opdatering til udvalgte modeller af sin Denon og Marantz receiver i februar.

Den nye entry-level RX-V383 tilbyder op til 5.1 surround sound og understøtter HD-lydformater Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio. RX-V483 er også kompatibel med DSD 2.8 MHz / 5,6 MHz og kan også hi-res lydfiler i FLAC og WAV-format med op til 192 kHz / 24-bit afspilning. Den nye entry-level RX-V383 tilbyder op til 5,1 lyd og understøtter HD-lydformater Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio.(Foto: Yamaha)

På den officielle presse præsentationen introducerede Yamaha de nye AV-receivere også en revideret udgave af audio returkanal udsigt til, at der er kendt fra HDMI tilslutning mellem TV og AV-modtager eller soundbar. end "Enhanced Audio Return Channel (EARC)" Han vil fremover også 3D lydformater såsom Dolby Atmos fra TV-counter - forudsat det giver en passende EARC udgang. Funktionen vil blive bestemt af HDMI-specifikationen 2.1, Yamaha forventer certificering i efteråret.

RX-V383 og Einsteigsmodelle -V483 tilvejebringer hver 5,1 lyd, modeller RX-V583 og -V683 7.2 lyd eller 5.2.2 surround lyd i Dolby Atmos og DTS: X.

Yamaha MusicCAST

Som alle netværksaktiverede AV-enheder fra Yamaha, modtageren med den interne multi-room lydsystem "MusicCAST" kompatible. De tilsluttede kilder dermed tilgængelige for alle andre MusicCAST enheder på det samme lokale netværk. Samtidig kan spilles alle signaler fra MusicCAST netværk via receiveren. Audio-indhold kan komme fra internettet eller via WLAN fra computeren, ledelsen kører MusicCAST app til Android og iOS.

er blevet revideret i den nye model, den MusicCAST funktion i den forstand, at på scenen knapperne også slå lig med andre MusicCAST klienter til modtagerne og lad off. På scenen knapper er også kilder kan indbetale, herunder indhold fra streaming-tjenester. udelukke noget beløb Spotify, men det er på grund af den tekniske struktur af tjenesten.

Top model Yamaha RY-V683 til 669 euro

Topmodellen RX-V683 tilbyder nogle ekstra funktioner, herunder en phono-indgang. Den multikanal-modtageren finder signalet fra pladespilleren ved MusicCAST på anmodning i alle andre rum. Med Zone 2, kan den leveres med musik ikke blot et ekstra område uafhængig af hovedzonen, er det også tilgængelig som en separat MusicCAST værelse på netværket.

AV-receiver Yamaha RX-V83 serien vil være tilgængelig i to farver: titanium og sort i butikkerne. Den vejledende udsalgspris er 569 euro for RX-V583 og 669 euro for RX-V683. Prislisten af ​​RX-V383 er 369 euro og 469 euro for RX-V483.(Nij)