Tvist over radio- og tv-post: Forskellige krav til medierne dage i München

ARD App

Som en del af debatten i radioen indlæg er der altid kontrovers om de offentlige tilbud på nettet. Især den udsendelse lov, som skal være de offentlige medier bibliotekerne hidtil tidsmæssige grænser.

(Billede: AP, Kay Nietfeld / arkiv)

Hvilket budskab kan du stadig tillid til og hvorfor? München Media Days søger et svar på dette spørgsmål. Men først er medierne beslutningstagere diskuterer en typisk tysk emne: udsendelse gebyr på pt 17,50 euro månedligt.

Den administrerende direktør for RTL Tyskland, Anke Schäferkordt har beskyldt statsministeren for at lade de private medier i konkurrence med offentlige og Internet giganter ned. Ved åbningen af ​​München Media Days hun sagde tirsdag: "Den forvridning af markedet med mere end otte milliarder euro udsendes bidrag på ARD og ZDF skal bremses til sidst. Da resultaterne af de statsministre konference i sidste uge viser sammenfletning af politik, organer og institutioner fortsat stramt. Ingen tør nærme de hårdt tiltrængte, reelle ændringer."

Statsministeren havde aftalt sidste uge i Saarbrücken, der vil få mere frihed i deres redaktionelle indhold på internettet ARD, ZDF og Tyskland radio. Schäferkordt kritiserede: Den offentlige tv så få jobbet, "bidrag midler til at styrke de amerikanske platforme gennem fri levering af originale produktioner, mens de private medier (...) forhandle med disse platforme på levedygtige forretningsmodeller. Hatte fra toppen af ​​konkurrenceforvridning!"

Penge og politik

Fremtiden ARD formand Ulrich Wilhelm afviste medierne dage fra forslaget om at efterlade en del af de udsendte Bidrag private udbydere: "Den private har meget høje fortjenester, har tjent godt i årenes løb. I denne henseende forekommer mærkeligt opfordringen til offentlige midler." Trods fuld kontanter andelen af ​​politiske aftaler er faldet på større private kanaler. "Før man får her af offentlige midler, der ejer budgetsituation her kunne sikkert give mere"Sagde BR-direktør Wilhelm, der overtager i begyndelsen af ​​januar ARD formand.

Værten for de Media Days, Siegfried Schneider havde foreslået en reform af udsendelsen bidrag til fordel for private leverandører på mandag: "En del af de årlige indtægter kunne reklameres så, for eksempel til produktion af et politisk magasin. Dette er så privat såvel som medier offentlig tjeneste kunne anvende"Schneider sagde den tyske Press Agency. Han er formand for den bayerske tilsynsmyndighed for Commercial Broadcasting og i øjeblikket formand for direktionen konference for statslige medier myndigheder i Tyskland.

Pensioner

Google Tyskland chef Philipp Justus kaldte i München mere plads til digitale medier: "Jeg ser i Tyskland er stadig alt for fælles hensigt at begrænse hver ny medium umiddelbart ændre refleks regulering." På denne måde kunne Tyskland ikke være internationalt konkurrencedygtige. "Vi har brug for flere muligheder for digital innovation og ikke den outbraking fordi vi føler, at vi har brug for at beskytte gamle modeller"Justus sagde.

En stor trend er overbevist om Googles chef digitale stemme assistent: "Samspillet mellem brugere og enheder vil finde sted mere og mere om talesproget i de kommende år." På mobilenheder vil hver femte Google-søgning allerede talt i stedet for skriftligt.

Også den selvkørende fremtidens bil er en stor chance for medieudbydere Ifølge eksperter: "Hvis rejsetiden til fritid, førersædet er på TV sofaen", Vodafone Tyskland CEO Hannes Ametsreiter sagde. Chaufføren vil fremover have så meget tid på brugen af ​​medier. Især vil brug af video fortsætte med at stige. "Mobilnettet er en meget unik video-netværk. Vi forventer, at 80 procent af brugen af ​​en mobiltelefon netværk i den nærmeste fremtid vil være video."

infrastruktur

Ametsreiter opfordrede til en hurtig udbygning af infrastrukturen og næste generation af mobile 5G: "En Gigabit offensiv for landet er meget nødvendigt. Tyskland halter bagefter her." I alle regioner i Tyskland skal der være fiberforbindelser: "Glasfiber skaber en transport med lysets hastighed. Dette er den transportkapacitet og forbindelsen til de næste 50 til 100 år."

Blandt de 31 medier dage München mere end der forventes 400 højttalere og op til 6.000 besøgende. Mottoet for de tre-dages kongres er: "Medier, Trust, Machines - tillid til den nye medievirksomhed",(Bernward Loheide, dpa) /(Jk)