Abmahnfalle affald af elektrisk Udstyrsregister

Den ElektroG kræver fabrikanter af elektriske apparater, i dette land til at tage ansvar for bortskaffelse af gammelt udstyr. Disse registrering af produkter er "Elektrisk og elektronisk udstyr Tilmeld" (EAR) er påkrævet. Forhandler, anvende de relevante produkter i Tyskland tilbud eller markedet, men bør ikke stole blindt at fabrikanten opfylder sine forpligtelser, men denne kontrol, hvis det er nødvendigt - eller ansigt i tvivl advarsler for overtrædelse af konkurrencereglerne, såsom en nylig sag viser.

Under sagen Hamm Court sag drejede en støvsuger til de berørte forhandlere havde tilbudt i sin online butik. Da det viste sig som en del af et prøvekøb hos en konkurrent, blev enheden naturligvis stødt på en såkaldt parallelimport fra England til Tyskland. Producenten havde støvsugeren, men (5 ElektroG § 6, stk. 2 sætning) registreret hverken af ​​det annoncerede produkt udpegning af forhandleren stadig mærkevarer på EAR ordentligt. Derpå onlineforhandler oplevede en klausul straf forklaring og omkostninger advarsel i mængden af ​​1.000 euro konfronteret.

Dommerne ved Oberlandesgericht Hamm så handlingen som berettiget. Selv forhandlerne er forpligtet under WEEE at sikre en korrekt registrering af de produkter, der sælges af de elektriske apparater på EAR, i henhold til den nu offentliggjorte forklaring af dommen af ​​30.8.2012 (ref. I-4 U 59/12). En konkurrenceret overtrædelse løgn hidtil siden, da kunderne blev vejledt af forhandleren faciliteter vild, afgjorde retten. Dette gælder også selv om forhandleren kun havde handlet uagtsomt.(Map)