Dating tjeneste: Lovoo CEO fratræder operationer

Benjamin Bak

Benjamin Bak

(Billede: Lovoo)

Efter raid på Lovoo og undersøgelser mod arbejdsgiverne nu en af ​​direktørerne trækker. Baggrunden er de c't afsløringer om falske profiler, der giver brugerne bør være fristet til kontant betaling.

Næsten tre uger efter razzia ved dating portal Lovoo til mistanke om svig er et af tre administrerende trækker fra driften. Firma medstifter Benjamin Bak har personalet informeret mandag om sin beslutning, Dresden siger virksomheden. "Med min tilbagetrækning fra operationelle forvaltning Jeg vil gerne gøre det Lovoo, at fokusere på fremtiden"Bak er citeret. vil fortælle om reorganiseringen af ​​bestyrelsen "i den nærmeste fremtid" informeret.

Raid og anholdelser på Lovoo

Bak blev anholdt den 8. juni i løbet af eftersøgninger i Dresden, Berlin og Nürnberg, sammen med en anden direktør, men et par dage senere løsladt mod kaution. Anklagemyndigheden hævder, at de to og ti andre Lovoo medarbejdere at have skabt næsten 500 falske profiler af påståede partner-søger kvinder med hvem kontakt villige mænd blev induceret til at bruge betalte ydelser. Mens angiveligt forårsagede et tab på 1,2 millioner euro i henhold til dpa oplysninger.

Selskabet sikrede myndighederne "HELE gennemsigtighed og samarbejde" at bestille "undersøge påstandene om den anonyme kilde", Lovoo beskæftiger 200 mennesker af sin egen konto. den Flirt app selskab med 50 millioner mennesker blev brugt rundt om i verden, siger de.

Måneders efterforskning

Undersøgelsen af ​​Lovoo har deres fundament godt i en rapport fra c't: Sidste efterår havde bladet blevet kontaktet af en whistleblower at gøre opmærksom på potentielt svigagtige aktiviteter i Lovoo. Han hævdede blandt andet, at Lovoo systematisk skabt falske profiler og bruger til at animere mandlige brugere til gebyr-baserede aktiviteter. Den LKA Sachsen havde indledt undersøgelser, er det blevet konstateret inden for rammerne at de aktiviteter, der er anført i artikel antagelser er plausible.

Du bør også læse på Heise online:

  • Causa Lovoo: Historien indtil nu - og hvad lederne truet
1 ud af 8

Interne mails bekræfter rip-off mistanke dating site Lovoo (8 billeder)

(AP) /(Mho)