Seagate gør harddisk virksomhed Samsung

I går var der kun rygter. I dag er det officielt nu: Seagate købes for 1,375 milliarder dollars, harddisken virksomhed Samsung. Købsprisen betaler Seagate i kontanter og aktier. Samsung modtager 9,6 procent af aktierne i harddisken producent og sender en repræsentant til bestyrelsen for Seagate.

Samtidig, giver den omfattende aftale, at Samsung leverer de traditionelle harddisk producenter med flash memory chips til solid-state-drev og hybride harddiske. Omvendt Samsung bliver de største kunder i Seagate harddiske, der kræves af producenten til fremstilling af bærbare computere og enheder af underholdningselektronik. Derudover besluttede begge parter det havde lanceret i august sidste år samarbejde i udviklingen af ​​server SSD'er som en del af en cross-licensaftale til yderligere at intensivere. Den milliard aftale bør gøres betinget af myndighedernes godkendelse ved udgangen af ​​året i posen.

Antallet af harddisk producenter ville redzuieren til nu tre fremtid. Seagate måtte seneste markeds- tal fra iSuppli tegnede sig for 40 procent og forbliver knappe nummer to bag firmaet Western Digital, hvilket ville presse igennem den planlagte overtagelse af harddisken business Hitachi, Hitachi GST, med 50 procent til udgangspunktet. Som en tredje mand, ville kun Toshiba efterlades.

Samsung havde for nylig opnået med harddisken driftstab. Også Seagate gør det svækkede efterspørgsel efter harddiske og den intense priskonkurrence til at skabe. Ifølge den også kvartalsrapport offentliggjort i dag, har den harddisk producenten USA solgt 49 millioner harddiske i løbet af kvartalet og konverteret 2,7 milliarder dollars. Det er betydeligt mindre end i samme kvartal sidste år. Resultatet var 21 cent per aktie under, hvad analytikerne havde forventet. Ikke desto mindre, Seagate har således nået toppen af ​​sin udstedt i januar resultater rammer. Analytikere forventer, at ved konsolideringen i harddisken markedet anvender en vedvarende stabilisering af priserne.(BOI)