Open source-router: Virtuelle maskiner er at redde OpenWrt

Router med OpenWrt VM'er

(Billede: Imagination Technologies)

Nye regler i radioreglementet true projekter for åben router firmware. Imagination Technologies foreslår virtuelle maskiner i routeren for at forlade dine egne udvidelser til at køre uden at ofre Fi.

Den amerikanske regulator FCC-radio har tiltrukket tøjlerne på trådløse routere: Nye enheder skal være konstrueret således, at brugerne ikke bare installere en tredjeparts firmware, og så kan håndtere radioen betingelser. Denne barriere henviser i første omgang om drivere til trådløse moduler, men fører med konventionelle routere til det faktum, at hele firmware skal tætnes. Hvilket giver open source-projekter til gratis router software med enorme problemer, hvilket kan betyde enden for eksempel til den populære OpenWrt. Solen giver om producenten af ​​routeren TP-Link i USA allerede enheder med lås, men ønsker dette land til at tilbyde en mulighed for eftermontering funktioner.

Kendt af de PowerVR grafik chip halvleder designer Imagination Technologies har foreslået et nyt koncept, der skal modtage firmwaren frihed bredt: På en højtydende system-on-chip (SoC) med MIPS dual-core processor (P5600, 1 GHz) er tre virtuelle maskiner (VM) kører, hvoraf to arbejder med OpenWrt. Udvekslingen mellem hardware og VM'er tager en L4Re-Mikrohypervisor der kommer fra Dresdens centrale begreb GmbH.

En af de to VM'er OpenWrt kun betjenes WLAN; de kan ikke ændres. På den anden, åbne VM den resterende router operativsystem, der håndterer dataoverførslen mellem internettet og interne netværk kørende. De to OpenWrt tilfælde kommunikerer med en privat virtuelt netværk.

Busybox som en legeplads

I den tredje, stort set isoleret fra resten af ​​systemet VM Busybox er at tjene som grundlag for nachinstallierbare tredjeparts software. Dette kan for eksempel apps til home automation og IoT-applikationer.

Det hele har prøvet Imagination Technologies på en udvikler bestyrelse Baikal Electronics. Her er beregnet til at køre den anden VM'er og forblive så for at få routeren funktion, for eksempel når en Smart Home App bringer BusyBox VM styrtet.

Med VM koncept, FCC krav om låst-Fi er sandsynligvis vil blive opfyldt i routere. Men på grund af de højere krav hardware til processorkraft og RAM kapacitet, denne løsning vil formentlig kun blive vist i fremtidige router modeller. Ældre enheder bør det også mangle passende virtualiseringsfunktioner i CPU kerne.(Ea)