Hoccer XO: Investor køber aktiepost i tysk WhatsApp alternativ

For en investering til en værdi af i alt 50 millioner euro, fondsmæglerselskabet af reklameplads marketingfolk Dirk Ströer sikrer halvdelen af ​​udvikleren af ​​Messenger app Hoccer XO.

Med en heftig kontant indsprøjtning Berlin Hoccer GmbH ønsker at positionere hendes eponyme Messenger app som et mere sikkert alternativ til WhatsApp. Den Køln-baserede investeringsselskab Media Ventures investeret 50 millioner euro i Hoccer, dermed sikre 51 procent af selskabet. En en uspecificeret del af investeringen er reklame tjenester STRöER AG, partneren Dirk Ströer bag Media Ventures.

screenshot Den Messenger-kerneforretning dominerer også Hoccer: korte beskeder. Den aktuelle placering, billeder, videoer eller andre vedhæftede filer kan sendes så godt.(Billede: Screenshot)

Hoccer er app til deling af data mellem to smartphones. 2009 var den app en af ​​vinderne i kategorien "Værktøj / Produktivitet" Googles anden Android Developer Challenge. Ansøgningen blev oprindeligt udviklet af Berlin-baserede bureau Art + Com, hvilket gjorde for nylig med patentet retssag mod Google Earth navn for sig selv.

Siden 2010 Hoccer vil blive yderligere udviklet i den specielt etablerede GmbH. I mellemtiden er den 15-medlem holdet med den Messenger Hoccer XO har en anden app i starten. Hoccer XO er tilgængelig til iOS (version 7) og Android (version 4.0). Ved at investere i ryggen, som selskabet nu ønsker at integrere funktionerne i den oprindelige, kun tilgængelig for Android app dataudveksling i Hoccer XO.

Ifølge virksomhedens apps er blevet downloadet 2,5 millioner gange. Hvor mange aktive brugere af Messenger, er udbyderen ikke afsløre - på hjemmesiden for "mere end 100.000 interaktioner hver dag" talen. Med engagement reklame STRöER mand til at være betydeligt mere. App'en er gratis for brugerne, er forretningsmodellen for udbyderen baseret på licens indtægter fra erhvervskunder.

Anonym og sikker?

Udviklerne prise Hoccer XO som en anonym og sikkert alternativ til andre budbringere. Den app ikke adgang til fra hele adressebog, kontakter skal inviteres manuelt tilføjet. I fortrolighedserklæring, virksomheden giver detaljerede oplysninger om sikkerhed koncept og dataforbrug af app.

Det overordnede koncept for SSL / TLS-kryptering af alle tilslutninger plus yderligere end-to-end kryptering er afgørende. Hvordan threema sætter Hoccer om offentlig-nøgle kryptering med RSA og sessionsnøgler med AES. Men den anvendte højt OSS 1024 bit som nøglen længde for RSA er ikke op til dato - i 2048 det skal være. Desværre kan også Hoccer ikke kigge under kølerhjelmen, at ansøgningen ikke er open source.

Virksomheden forsikrede det selv "så få data som muligt" at fange: "er ikke meget at hente på vores servere, da ingen relevante data er gemt." Når meddelelser sendes, bliver de slettet fra servere udbyderen.

Til kryptering i messenger-tjenester se også:

(VBR)