Lydbøger: Kartelaftaler kontrolleret Amazon datterselskab Audible og Apple

Amazon

Amazon CEO Jeff Bezos sætter forlag og tyske boghandlere til på flere niveauer.

(Billede: AP, Justin Lane / Arkiv)

Ifølge EU-Kommissionen og konkurrencemyndighederne tage markedet for e-bøger og lydbøger nærmere. Bundeskartellamt har derfor indledt en sag mod Apple og Audible.

Bundeskartellamt som forventet anlagt sag mod Apple og Amazon datterselskab Audible. Som den myndighed, annoncerede i Bonn den mandag, tjek konkurrencen vagthund, blandt andet om en aftale mellem de to selskaber for distribution af digitale lydbøger på iTunes begrænser mulighederne for udgivere. Dette blev udløst af en klage fra sammenslutningen af ​​tyske bogbranchen, Amazon anklaget for misbrug af sin dominerende stilling.

"stærke position"

"De to virksomheder har i det digitale udbud af lydbøger i Tyskland en stærk position," sagde Cartel chef Andreas Mundt. "Så vi ser fører os til at undersøge aftale mellem disse to konkurrenter i den lydbog sektionen i flere detaljer. Det skal sikres, at de audio bog udgivere til at sælge deres digitale lydbøger tilstrækkelige alternative alternativer til rådighed. "

Udgiverne klager over, at den amerikanske gigant Amazon foran for at misbruge sin position på markedet "til audio bogforlag pålægge urimelige betingelser for markedsføring af digitale lydbøger." Amazon forsøger at tvinge en fast sats model, udgiverne til nye licensaftaler. Med digitale lydbøger iTunes udelukkende leveret af Audible. Sammen med sin egen platform og salg gennem Amazon, virksomheden kontrollerer så 90 procent af det tyske audio bogmarked.

Bruxelles også bestemt

"Vi glæder os over, at Bundeskartellamt tager vores præsentation som en mulighed for at indlede en procedure," sagde den administrerende direktør for Booksellers Association, Alexander Skipis, på mandag. "Audio bogforlag har brug for en passende mulighed for at distribuere deres lydbøger også uafhængig af Audible. Dette er ikke muligt i den nuværende konstellation. Ofrene er ikke kun lyd bogforlag, men også boghandlere og de mellemliggende boghandlere og i slutningen af ​​læsere og lyttere. "

I september havde Kommissionen EU Konkurrence havde til hensigt at behandle klager fra den tyske bog industri mod Amazon. "Bundeskartellamt er i tæt kontakt med Europa-Kommissionen, som også er til stede denne klage," siger Mundt. Siden sommeren Bruxelles undersøger også den rolle, Amazon spiller på e-bog markedet.(VBR)