Forsiktig: Fake DHL-post i omløp

Forsiktig: Fake DHL-post i omløp

(Bilde: Niedersachsen Police)

Foreløpig lander stadig spam-meldinger på vegne av DHL i postkasser og spam mapper. Som klikker på linken, malware fanger.

Som mottar en angivelig stammer fra DHL e-post i disse dager, bør se minst to ganger: For øyeblikket går svindlere tilsynelatende større skala med falske post til ofrene Fang, advarer politiet Niedersachsen. Emnelinjen i meldingen leser "Din DHL pakken kommer på ..." - denne formuleringen har også legitim e-post fra DHL.

I nyhetene noe er en endring av Zustelltermins. Visuelt er postene ganske godt gjort. men ikke senere enn de ødelagte omlyd og kryptiske koblingen bør gjøre deg lytte. På linken, bør du ikke under noen omstendigheter klikk: Dette fører til en nettside er lastet ned fra malware i form av Javascript. Forsiktig: Ifølge analysen nettstedet Virustotal.com streik i dag knapt en virusskanner på filen.

[UPDATE 04/06/2017 12:45]

Lagt lenke til Virustotal.com.

[UPDATE 04/06/2017 16:15]

Javascript samler selve pest av ulike nettadresser som for tiden er fortsatt aktiv. Pest lander i form av en .exe-fil på en datamaskin og er rettet mot Windows-brukere. Ikonet av denne filen minner om et PDF-dokument. Fordi Windows som standard skjuler forlengelse av kjørbare filer, kan ofrene tror de åpner et PDF-dokument. Skjer, men er utført i virkeligheten trusselen.

Hva gjør malware, er foreløpig ukjent. I en kort test i et VM gått etter henrettelsen ingenting opplagt. I bakgrunnen, men innstillingene kan faktisk bøyes. (Des)