Mindre halvleder producent Microchip køber Atmel

halvleder

(Billede: AP, Matthias Hiekel)

3.6 bilion dollars ved den chipproducent Microchip betalt for Atmel og får derfor også i håndværk platform Arduino fod i døren.

Købet karrusel af halvlederproducenter fortsætter med at rotere. Denne gang, producenten af ​​mikrocontrollere Microchip sluger hans direkte konkurrent Atmel. Til den tidligere havde bejlet og Dialog Semiconductor og så mange som modtager 137,3 millioner dollars som kompensation for aflyste salgsforhandlinger.

Den er udstyret med Atmel aktionærer kan. Nu får for hver aktie $ 7 betalt og 1,5 dollars i Microchip aktier. Dialog Semiconductor ønskede at betale 4,65 amerikanske dollar og mindre drauflegen egne aktier. Atmel-aktien handler pt lige under $ 8 på børsen. Den nu forhandlet aftale har en værdi på 3,6 milliarder dollars og forventes at spare i de første tre år 170 millioner dollars gennem synergier.

2008 Microchip hatt nogensinde for Atmel interesseret og derefter tilbudt 2,3 milliarder dollars, men nægtede Atmel ab.Erst i december 2015 NXP og Freescale har fusioneret under navnet NXP. Microchip blev fuldført i august købet af Micrel for i alt 839 millioner dollar allerede er betalt i 2014 394 mio dollars til konkurrenterne Supertex.

Atmel processorer er især populære hos hobbyfolk - de danner blandt andre, i hjertet af Arduino familien.(BBE)