Samsung lægger pres: quantum dots stedet for OLED på tv

Ønsker Samsung fjernsyn hjælp til rigere farver - men ikke med OLED, men med cadmium-fri nanokrystaller. Sony havde quantum dots bruges for første gang i sit TRILUMINOS tv. Nu også LG ser under pres.

Samsung har planer om at bruge kvantepunkter i stedet for OLED-teknologi til at give tv-billeder lysere farver. derfor er formentlig ikke kan forventes med nye OLED modeller af Samsung for i år og næste, CNet rapporterede - Samsung har bragt nogen nye OLED-TV på markedet i et år.

Samsung vil fortsætte undtagen med ultra-HD-opløsning og krumning forbedre sine LCD-tv med quantum dots. Samsung vil fortsætte undtagen med ultra-HD-opløsning og krumning forbedre sine LCD-tv med quantum dots.

Ifølge den koreanske Times Samsung arbejder inden for kvante prikker med Dow Chemical. Dow ejer de eksklusive rettigheder til det britiske selskab Nanoco for cadmium-fri kvantepunkter i elektroniske displays og var i stand til at starte en fabrik i den sydkoreanske Cheonan i drift.

Formålet med quantum dots teknologi er LCD-skærme med tilsvarende gode egenskaber såsom OLED. Selvom Samsung er førende inden for produktion af små organiske skærme til smartphones og tablets, store OLED til Samsung forblive formentlig først pie: du fortsætter med at give problemer, deres produktion er for dyrt.

Quantum prikker, men venligst uden klipning metaller

Quantenpunte er bittesmå nanokrystaller flytte det indfaldende lys til længere bølgelængder og dermed producere rød fra blå lys og grøn. På denne måde kan meget rige farver nås effektivt.

Sony sidste år var den første tv-producent til at have forbedret med quantum dots, der viser farver på TV og kaldte den teknik TRILUMINOS. Men Sony tog første cadmiumholdige kvantepunkter i selskabet QD Vision. Den giftige tungmetal er endnu ikke opført under RoHS-direktivet som en farlig forurenende stof i elektronisk udstyr; en overgang kontrol er at tillade anvendelse af mindre mængder.

Siden cadmiumholdige materialer er meget kontroversiel i displayet, annoncerede Sony midten af ​​året havde til hensigt at bruge kvantepunkter uden cadmium fremtiden. Alle berørte med kvante prikker selskaber som QD Vision, Nanosys, Nanoco, IQ Farve og QLight forskning på heavy metal-fri materialer. Nanoco henholdsvis Dow Chemical synes at have været en succes her.

LG har nu - formentlig som reaktion på meddelelsen fra Samsung - også annonceret for det kommende år TV-skærme med quantum dots; naturligvis cadmiumfrit, sandsynligvis ligeledes fra Dow Chemical. Mere men LG ønsker at fremme sine OLED-TV: Den koreanske elektronik gigant er i øjeblikket den eneste tv-producenten, at store tv-modeller med organiske vises i programmet. Selvom LG sender priserne dramatisk i de seneste måneder, OLED-TV er stadig dyrere end konventionelle LCD-TV. (Uk)