LibreOffice 5.3 leveres med bånd-lignende overflade

LibreOffice 5.3 leveres med bånd-lignende overflade

Trods nydesignet grænseflade, kan brugerne også bruge den gennemprøvede overflade og fortsætte de klassiske menuer. Hertil kommer, den nye version af open source kontorpakke byder på mange forbedringer.

Document Foundation LibreOffice har udgivet 5.3 til Windows, Linux og MacOS. Den nye version af den gratis kontorpakke af tekstbehandling, regneark, præsentation software, database og tegneprogram fik en mere omfattende redesign af brugergrænsefladen.

Den nye visning "symbol tape" ligner den introduceret i Microsoft Office 2007-grænseflade med bånd (Medaljer). Ligesom bånd symbolet bands viser de vigtigste kommandoer som regel som mærkede ikoner, der er grupperet i registre såsom start, indsætte, side layout og verifikation. Alternativt kan du få vist kontekstafhængig indhold også. Denne omfattende nyskabelse ny bruger hvordan man kan håndtere hurtigere med kontorsoftware.

[UPDATE] I den nuværende version, symbolet bånd findes kun, når man i indstillingerne "Værktøj / Indstillinger / LibreOffice / Avanceret" eksperimentelle funktioner er aktiveret. Så kan du i de LibreOffice programmer under "Se / Værktøjslinjer udseende" skifte mellem design. [/ UPDATE]

Klassisk LibreOffice overflade forbliver intakt

I modsætning til en gang i Microsoft Office, vil den nye overflade ikke pålægges LibreOffice bruger: Som standard er de klassiske menuer og værktøjslinjer stadig tændt. Så du kan fortsætte med at arbejde som sædvanligt med den velkendte overflade. Selv når aktiveret symbol bånd kan aktiveres desuden den klassiske menu, så finder man alle kommandoerne i sin sædvanlige plads under den nye overflade.

LibreOffice 5.3 leveres med bånd-lignende overfladeDe kontekst menuer af LibreOffice vil nu vise tastaturgenveje.

Desuden LibreOffice tilbyder 5.3 talrige andre nyskabelser. Den nye fejlsikret tilstand hjælper problemer nemmere end nogensinde at komme på sporet. Denne tilstand kalder Windows har sin egen post i startmenuen, Linux og MacOS du starter Office-pakken på kommandolinjen med parameteren "--safe-tilstand", En dialog giver flere muligheder for at deaktivere udvidelser, blandt andre, eller nulstille softwaren til standardindstillingerne. For at opnå det sidste, havde du været til at slette brugeren mappe i hånden.

LibreOffice 5.3: Mange mindre forbedringer

Udviklere forbedret også mange detaljer. Således vil genvejsmenuen vise de tilsvarende tastaturgenveje, så du kan huske hurtigere. Sidelinjen i Writer tilbyder nu også skabeloner til borde og ændringen log. Et nyt layout motor til at sikre, at dokumenter ser ens på alle platforme på skærmen. Desuden har filtrene import / eksport er blevet forbedret, især for Excel-filer. Alle ændringer fra den tidligere version beskriver projektet i release notes for LibreOffice 5.3. Højdepunkterne er sammenfattet i Fotogalleri herunder.

For Windows, Linux og MacOS 5.3 er LibreOffice nu tilgængelig for download. Til virksomhedernes brug, anbefaler projektet ved hjælp versionen 5.2.5, som for nylig blev frigivet.

Se også:

1 ud af 10

Hvad er nyt i LibreOffice 5.3 (10 billeder)

De nye symbol bånd i LibreOffice 5.3 ligner bånd i Microsofts nyere Office-programmer. Fanerne er modelleret på MS Office.
(Billede: Heise online)

(Db)