Nintendo Switch: diskussion af kompatibilitet og efterfølger

Nintendo switch

(Foto: Nintendo)

I et interview har Nintendo annonceret, at de tidligere udmeldte for marts 2017 spilkonsol Nintendo 3DS switch patroner vil spille enten Wii U diske endnu. Spørgsmålet er, om 3DS får en erstatning.

For et par dage siden Nintendo har annonceret den næste spillekonsol Gera skrivebord. Det bærbare konsol kan bruges med en integreret 7-tommer skærm, eller tilslut til et tv via en dock. Kontakten er således både mobile spil maskine samt klassiske konsol til stuen.

Umiddelbart efter præsentationen, internettet spurgte, hvem ville arve kontakten nu: Den stationære konsol Wii U eller den mobile gaming enhed 3DS. En Reddit tråd overskrift på fredag, kontakten er en efterfølger til Wii U; en efterfølger til 3DS ville følge på et senere tidspunkt. Både Nintendo men er nu rettet.

I et interview med den japanske gaming magasin Famitsu, gjorde de japanske videospil producenter det klart, at kontakten er en helt uafhængig platform. Enheden optager elementer af begge klasser af udstyr, men er ikke beregnet til at erstatte, især den mobile konsol 3DS.

Afgørelse om 3DS efterfølger er endnu ikke afgjort

I redegørelsen på Reddit, ville 3DS få en efterfølger, synes der at være en fejl i oversættelsen. I interviewet, siges det, Nintendo undersøger i øjeblikket, selvom 3DS får sin egen efterfølger på et senere tidspunkt.

Nintendo-fans havde håbet spil for de eksisterende Nintendo generationer, så både Wii U og 3DS for at kunne spille på Nintendo switch. Endelig til enheden ligesom Nintendo 3DS indlæse indhold via patroner. Disse ønsker Nintendo har udsendt en afvisning i interviewet.

(AKR)