Comdirect: Leder du efter netbank i udenlandske konti

Et kig i udenlandske konti: Massive problemer med netbank Comdirect

Kunder Comdirect havde mandag morgen adgang til regnskaberne for andre kunder. Hvis de einloggten, de ikke lander i deres regnskaber, men kunne se udenlandske Saldi. Comdirect har endnu ikke udelukket.

Kunder i den direkte bank Comdirect havde mandag morgen efter at have logget ind på deres konto indsigt i udenlandske konti. Adskillige læsere af Heise online var i stand til at spore problemet. Derfor brugerne var i stand til at logge ind, mens, men derefter så kontooplysninger - f.eks saldoen - af andre brugere og kunne også se postkassen. Men delvist lykkedes login først efter flere forsøg, men så endte brugere i udenlandske konti.

Hvor langt de adgangsrettigheder var, er stadig uklart. Comdirect der i øjeblikket ingen kommentarer til den massive hul. Banken havde for mandag aften "omfattende vedligeholdelse" bebudet; på Facebook og Twitter konti Comdirect nu rapporterer fra kunderne om den fatale fejltagelse ville have uden at de ansatte i banken hidtil reageret at hobe sig op.

[Update 2016/07/18 10:33]:

Som en første reaktion, synes banken at have taget deres online tilstedeværelse offline: I øjeblikket webstedet er uopnåeligt. SSL-forbindelse, når adgang til serveren nulstilles, fordi siderne ikke kan indlæses.

[Update 2016/07/18 11:11]:

Selvom det sted Comdirect er nået igen, "personlige område" med kundens login til kontoen, men forbliver offline. Kunder, der allerede var logget ind, modtage beskeden, en fejl lå før. Men en opgørelse fra banken om glitch udestår, selv på de sociale medier kanaler der ikke har været nogen information til de berørte kunder.

[Update 2016/07/18 11:20]:

I en første information til kunden for at forklare webstedet problemer, den sagde Comdirect på Facebook. "på grund af tekniske problemer" bankens systemer ville bare genstartes: "Denne genstart fører til begrænset tilgængelighed af hjemmesiden. Vi beklager fejlen og beder dig om at være tålmodig."

[Update 2016/07/18 11:40]

I mellemtiden Comdirect har udtrykt Heise online om fejlene. Banken bekræftede, at om natten den mandag nye software var blevet registreret rutinemæssigt. Efter rapporterne om problemerne med adgang konti, du har udført en opdatering mandag morgen, hvilket gør den side i ca 30 minutter var ikke tilgængelig. I mellemtiden er let muligt adgang til kunderne. Hvad der præcist skete før, vil nu blive undersøgt. var engang intern gennemsigtighed, som førte til fejlen, hvor omfanget adgang til udenlandske konti var muligt, og hvor mange kunder blev berørt, ville de udtrykke sig og desuden kontakte alle berørte kunder.

[Update 2016/07/18 13:40]

Som The H er opstået fra interne kilder på nettet, var sandsynligvis en database fejl skaber problemer. Internt er allerede blevet bemærket kort efter 09:00, at noget ikke virkede, men var en og en halv time ikke reagerer på en meddelelse. Hvor mange kunder blev berørt, var ikke i syne, da kun en brøkdel burde være kommet frem. Desuden er næsten umuligt et økonomisk tab for kunden på grund af sikkerhedsforanstaltningerne. Skaden bør begrænses til virksomhedens omdømme og kundernes privatliv.

Den netbank har omkring 2 millioner privatkunder. For dem, der omkring 959 tusind konti og 1,29 millioner lønkonti lykkedes (som for første kvartal af 2016). Kapital under forvaltning udgjorde 39.800 millioner EUR i slutningen af ​​marts. Commerzbank er til 81,30 procent hovedejer af Comdirect, de resterende aktier er i frit omløb.

[Update 2016/07/18 16:20]

Comdirect har fejlen nu indlagt på Heise online, men forvisset om, at han ikke længere kunne forekomme. Påvirket var derfor "kun et par tusinde" af 2 millioner privatpersoner. I en udenlandsk konto var ingen overførsler til ydersiden muligt, men internt - for eksempel fra en efterspørgsel depositum til en checkkonto. Til dette blev der ikke TAN nødvendig. (Mho)