Oprydning i Netbank

Oprydning på netbank

Efter flere dages problemer for en række af sine kunder Netbank rapporterer nu tjeneste, siden i går aften, blev betalingen fungerer smidigt igen. Nu er virkningen af ​​nyligt mislykkede transaktioner til at rydde op.

Op til i går onsdag fortsatte problemer med netbank med Netbank er udbedret, meddelte selskabet med en vis forsinkelse på Facebook. I omkring 1000 har været problemer med enten leverede adgang eller mislykkede dataoverførsler fra bank til bank i alt 140.000 kunder der, fortalte Heise online.

Mindst de såkaldte interbank-betalinger ønsker Netbanker nu igen har helt under kontrol. Efter en udstationering løb natten mellem i går og i dag er nu alle indtægter, der ikke blev blevet henrettet siden mandag, vises korrekt på kundernes konti. Afviste Debit led bør gøre, fordi netbanken har bedt stor overførsel tjeneste delvist, afgifter nægtet blot for at prøve igen.

røre op

For andre kunder, anbefalingen til provision betalinger mislykkedes igen finder anvendelse. Eventuelle udgifter afholdt til opladning støtter Netbank ønsker at erstatte en fast sats på 5 EUR hver. I øvrigt, vi understregede at Heise online, der afviste betalingskort hævninger er relevante for kredit kontrol som en del af Schufa i hvert fald.

Kunder, der tidligere har modtaget nogen ny adgang bør kontakte via en web formular og også vælge proceduren frigivelse af secureapp eller ved mTAN. Alternativt banken modtager meddelelser mellem faxnummeret 040/380 23-561.(HPS)