AusweisApp2 komme sammen til iPhone vil være uden NFC: id-kort med eID

Merry iPhone brugere på hjemmesiden AusweisApp til mobile enheder.

Den mobile version af AusweisApp2 kan bruge den elektroniske identitet af passet af NFC - men ikke på iPhone. Apple har radioen chip hidtil ikke aktiveret for tredje-Apps.

På CeBIT (marts 20-24) AusweisApp2 at blive vist for Android i den endelige udgave: det giver mulighed for - i hvert fald på visse modeller - læsning af eID oplysninger i pas ved NFC-radio og er bare om et simpelt elektronisk identifikation eller verifikation alder tillade. IOS versionen af ​​AusweisApp2 er i øjeblikket stadig i en "semi-åben felttest."

Dog kan NFC-interface af iPhone ikke bruge den udviklede Governikus bestilt af den føderale AusweisApp2 fordi Apple hidtil ikke har åbnet for andre. Efter angivelse af koncernens andel af den trådløse teknologi ville "radikalt at reducere" sikkerheden af ​​enheden, som koncernen hidtil har argumenteret imod banker, der ønsker at bringe deres digitale centraler til iPhone. Den "maksimal sikkerhed" var kun muligt, fordi den egen hardware, software og tjenester var "udviklet dybt integreret måde" i.

Ekstern Reader Card som upraktisk måde

Andre funktioner, såsom en hæk ved fingeraftryksscanner Touch-id har dog frigivet over tid for tredje-apps koncernens. Så længe dette ikke er tilfældet for NFC, iPhone-brugere er nødt til at stole på AusweisApp2 på en ekstern, tilsluttet via Bluetooth kortlæser - om næsten 100-euro cyberJack bølge af producenten Reiner SCT, da udviklerne siger. (LBE)