Apple køber billedsensor opstart

Quantum filmoptagelser er til at handle biograf-lignende.

(Billede: inVisage)

InVisage Technologies har udviklet et system baseret på quantum dots smartphone kamera modul, der lover en langt bedre lysudbytte.

Apple har købt en anden ung virksomhed. Ligesom iPhone producenten har bekræftet over for amerikanske medier, er nu den californiske-baserede opstart Newark inVisage Technologies del af koncernens portefølje. Hvad er købsprisen var langt fremgik ikke - men selskabet siges at have tidligere indsamlet næsten 100 millioner dollars af investeringskapital fra venture kapitalister.

Bedre billedsensorer fra vores eget støberi

Hovedprodukt inVisage Technologies er en hidtil ukendt billedsensor som ombytter silicium traditionelt deri anvendes mod en såkaldt Quantum film. Dette er baseret på den quantum dots teknologi. Ifølge Quantum of inVisage film kan absorbere den samme mængde lys som silicium, men laget er ti gange tyndere og kan absorbere det fulde lysspektrum, som lover bedre skud med bedre lysvirkning. I praksis optagelserne interagerer med kunsten (se videoen nedenfor) bedre belyst og har en biograf-lignende udseende.

InVisage btreibt ifølge IT-bloggen TechCrunch har også sin egen støberi i Taiwan, herunder produktion platform, hvor filmen Quantum løsning er produceret - herunder vafler. Komplet sensor chips til opstart kan der producere.

Quantum film engang i iPhone?

Apple har længe behandlet foto og video sensorer, samarbejde med blandt andre Sony. Altid dog koncernen kræver denne tilpassede teknologi og er i billedsensorer meget "hands-on", Apple har flere patenter her. Quantum at filmen er én dag bruges i iPhone ville være tænkelig. Desuden kan teknologien også bruges til applikationer inden for augmented reality og identifikation, da den bedre billede lover en mere nøjagtig påvisning af miljøet.

Købet af inVisage blev kommenteret uspecificeret Apple. Selskabet vil købe mindre teknologivirksomheder fra tid til anden med det formål at opkøbe et udtrykt sig så lidt som om fremtidige planer. Apples opkøb omfattede det israelske selskab PrimeSense, kendt for sine 3D-sensorer, som har omfattet en del af Microsofts Kinect. I dag teknologi fra PrimeSense for den nye ansigtsgenkendelse FaceID i iPhone til at finde X brug.

(BSC)