Darknet søgemaskine Memex: DARPA projektet sætter enheder som open source åben

Memex er opkaldt efter den teoretiske analoge computer ved Vannevar Bush.

(Billede: DARPA)

Den amerikanske Advanced Research Projects Agency har offentliggjort dele under open source-licenser, der udgør den specialiserede søgemaskine til "Darknet" der. Udviklerne af Tor-projektet hjalp med at bygge systemet.

Den amerikanske agentur forsvar Advanced Research Projects Agency (DARPA), udfører kontraktforskning for det amerikanske forsvarsministerium har oplyst de open source-projekter, der indgår i deres søgemaskine projekt Memex. Denne søgemaskine har til formål at bedre udføre stærkt lokaliseret forskning, da det kan indeholde konventionelle web søgemaskiner.

En ansøgning er at bekæmpe kriminalitet, for eksempel inden for organiseret menneskehandel eller narkotika undersøgelse. Memex skal også indeksere indhold, der er meget kort online eller er i dele af netværket, der ikke grundigt af Google & Co er dækket.

Tor-chef udvikler: Criminal skade den anonymisere projekt

Blandt andet er det Tor Project arbejder med udviklerne og modtager finansiel støtte til gengæld. Tor-udvikling chef Roger Dingledine sagde ikke noget og forsikrede det var gateway udviklerne kun om at give efterforskerne og DARPA udviklere en bedre forståelse af Tor-netværket. De ønsker at gøre noget, der kunne underminere sikkerheden i anonymitet netværk. Et af målene med Memex er at finde såkaldte skjulte tjenester i Tor-netværket og søgning - såsom ulovlige stoffer markedspladser à la Silkevejen.

Dingledine tager den holdning, at skjulte tjenester, hvis adresser er offentligt tilgængelige, kan også findes. Kriminelle var faktisk kun en lille procentdel af Tor-brugere ville, men meget skadelige for projektet. Han vil ikke acceptere, og vil derfor ikke hakkekød ord: "Rend dem, de skulderstand stå af vores netværk, det er ikke det mål er, og de er såre os alle."

Ikke desto mindre, du være forsigtig, hvilke oplysninger du give videre til de Memex udviklere. Lederen af ​​projektet havde forsikret ham om, at det ikke var målet om at gøre porten fuld af huller. Dybest set, det kommer på Memex snarere at indsamle en masse oplysninger fra mange kilder og automatisk analysere Big Dataværktøjer.

Farverige mix af software, lidt hjælp

De Memex moduler er placeret under en håndfuld af open source licenser. Links til de enkelte projekter på GitHub fundet i Open Katalog over DARPA. Men myndighederne stort set ingen dokumentation til rådighed som en del af softwaren af ​​de mange tredjeparts hjælpere.

Også kunne blanding af forskellige licenser væsentligt komplicere yderligere brug i andre projekter. Især for software genstand for en offentlig ejendom (Public Domain), som er en bekymring i nogle jurisdiktioner, da udtrykket "Public domain" er ikke en licens, men fraværet af en sådan.(FAB)