Desktop nettleser Firefox 50 bringer raskere oppstart og forbedringer i detalj

Firefox

(Bilde: AP, Mozilla Foundation)

Mozilla har sluppet den nye versjonen av Firefox 50, en uke senere enn opprinnelig planlagt. Siste kode optimaliseringer var årsaken.

Mozilla har sluppet versjon 50 av desktop nettleseren Firefox. Utgivelsen ble annonsert i utgangspunktet for 8 november, men ble utsatt med en uke - tilsynelatende fordi selv anstendighet kode optimalisering for å forkorte nettleseren kaldstart tid. Endringen vil påvirke lanseringen av installerte add-ons, som nå er å ha blitt betydelig akselerert.

Oppdateringen til versjon 50 bringer ellers noen forbedringer i detalj, uten å komme opp med store nyvinninger. Introdusert i Firefox 48 multiprosessarkitektur (prosjekt "elektrolyse") Er nå tilgjengelig for alle tillegg klar til Mozilla Firefox har klassifisert som kompatibel. enten "elektrolyse" er aktiv i dagens Firefox, lærer vi i "feilsøkingsinformasjon", For å gjøre dette, "om: support" i adressefeltet og se under "Vindu med flere prosesser" ved.

Mer komfortabel Tab veksling

En ny meny gjør bytter mellom mange åpne faner: Under "generelt" kan være en hake ved siden "Vis på Ctrl + Tab tabs etter siste bruk, i synkende rekkefølge" satt. Firefox vil vise en flis visning av åpne faner i rekkefølgen av deres siste dato for bruk når du blar ved å trykke Ctrl + Tab.

Firefox 50 nedenfor "generelt" kan være i Firefox 50 en hake ved siden "Vis på Ctrl + Tab tabs etter siste bruk, i synkende rekkefølge" satt.

Lesemodus for en webside er nå lett tilgjengelig via tastekombinasjonen Ctrl + Alt + R. I tillegg kan området nå også skrive i lesemodus, som skal bidra vesentlig til Ink eller toner sparing. Oppnåelig ved hjelp av Ctrl + F søkefrase på en webside har Mozilla til kriteriet "hele ord" supplert slik at nettsteder som inneholder dette begrepet i en lengre ord, ikke lenger vises på forespørsel. Videre Firefox bringer Emojione nå et Emoji sett for operativsystemer som ikke inkluderer Custom (Windows 7.8 og Linux).

Så langt er det versjon 50 av Firefox bare tilgjengelig som HTTPS nedlasting via FTP-serveren Mozilla. Mozilla nettstedet er ventet å følge etter snart. En automatisk oppdatering fra versjon 49,02 til 50 vil starte installerte nettleseren i de kommende dagene. Den neste oppdateringen til Firefox 51 Mozilla planlegger for slutten av januar 2017th(Løftet)