Udstødning skandale: Velkommen til bilen kampagne

Udstødning skandale: Velkommen til bilen kampagne

Tre uger før valget kansler gør emnet diesel demonstrativt en topprioritet. Ikke underligt, frygten for tab af værdi og forbyder tyskerne kører rundt.

Million bilejere er millioner af vælgere. Kender politikken og om i valgkampen, især i Kümmermodus. Forestående kørselsforbud i byerne på grund af beskidt diesel akut usikkerhed udløst - og mobilisere ikke mindst Angela Merkel (CDU). Her har bilen kansler længe givet udtryk for dæmpet til udstødningen skandale, der ryster det centrale sektor så voldsomt med deres næsten 800.000 job. Uanset hvad bilen kampagne får op til hastighed. Det handler om en afslutning på den forbrændingsmotor, private penge til motorveje og den langvarige bil vejafgift.

Diesel er en topprioritet

Efter hun gik på orlov i løbet af den fine første diesel toppen af ​​deres regering for fire uger siden, forbundskansleren nu bliver personlige. På mandag, Merkel borgmester bringer halvdelen Republikken til et bord. Fyndige signal: Nu bliver det også forbedre forvaltningen problem, luften i mange byer med høj eksponering til nitrogenoxider (NOx) fra dieseludstødning. Og det er at forhindre, at enden at domstolene håndhæver forbud.

Den måde der, men allerede kampagnen raser. Den tyske producent sagde i begyndelsen af ​​august ny udstødning software til yderligere 2,8 millioner biler og gøre let ekstra bonus, så ejere af ældre diesel til at etablere en renere biler. Men er det nok? Krav om konverteringer direkte til motorerne kunne hoppe selskaber. "Jeg vil have mine ingeniører faktisk gerne være fremtidsorienteret arbejde"Nævnte VW boss Matthias Müller.

Merkel ønsker i hvert fald for nu ikke smide deres autoritet i skalaen for at muliggøre yderligere indrømmelser til selskaber. I stedet sigter mod foranstaltninger direkte i stærkt forurenede byer: trafikkontrol trafikpropper, eftermontering af busser og taxaer, flere ladestationer til elbiler. Den første diesel-topmøde, den føderale regering sagde allerede til 250 millioner euro for en fond til fremme, bør producenterne så vidt muligt at stige med samme beløb.

Fremtiden for Auto Republik

Ud over krisehåndtering også udstede i valgkampen allerede generelt om fremtiden for placeringen bil Tyskland. Før internationale biludstilling (IAA) i Frankfurt i midten af ​​september opfordrede politikerne til mere fart fra den stolte industri, der dækker nye drev såsom elektriske, brint eller syntetiske brændstoffer. For kontroversielle spørgsmål er blevet hvorvidt staten stadig skal bygge yderligere pres.

De fleste De Grønne, der ønsker at re-indrømme mere fra 2030 ingen diesel- og benzinmotorer gå. Partileder Cem Özdemir har en "Begyndelsen til enden" forklares med forbrændingsmotoren for koalition tilstand - men år 2030 er ingen rød tråd. Fordi det grønne parti ønsker at danne en alliance med EU ikke blokerer, vil det være den eneste realistiske strømstyringsindstilling på den aktuelle status undersøgelsen.

Merkel blinkede grønt kort ved i denne forbindelse med en "rigtige strategi" talte. I mellemtiden er det imidlertid understreges ved enhver lejlighed, at Nitro endnu "i årtier" er vigtige. CSU chef Horst Seehofer indeholder et forbud fra blankt.

Her miljøspørgsmålet udstødning kommer i handy De Grønne. partiet ønsker dog at være forsigtig med ikke at stå som en fortaler for kørselsforbud - kunne beslutte de endelige retter. Özdemir vil ikke trætte af at understrege, at hans parti ville bilindustrien faktisk gøre kun passer for fremtiden. Selv den adstadig Winfried Kretschmann, grøn regering på Daimler Porsche Land Baden-Wuerttemberg, bremse den miljømæssige idealisme forsigtigt.

Politikken holder tilbage

Det svarer til SPD, der traditionelt har en øre for stærke Auto Works. Næppe gør Federal miljøminister Barbara Hendricks (SPD) pres for hardware opgraderinger, vicekansler Sigmar Gabriel er registreret som bringes i fare en vigtig økonomisk sektor, "bare fordi det er på mode", Kansler kandidat Martin Schulz præsenteret en fem-punkts plan fra det primære formål en europæisk godkendelse sats for elbiler sad fast - men dette ville være EU-anliggende, og vil derfor sandsynligvis være i en fjern fremtid.

Kampagnen var rettet mod Merkel udfordrer nu også tager CSU transportminister. den "meget stor politiker" Alexander Dobrindt har kontroversielle motorvej privatiseringer ja "flot placeret i dammen"Vrængede Schulz. Som er rettet mod de finansielle problemer i den private operatør af et afsnit af A1. Dobrindt skudt omgående mod "Verdens ledere fra Würselen" tilbage, var under EU-ledelse "Socialdemokratiske hårde ord" blevet elimineret i sådanne privat finansierede projekter motorvej byggeri.

Og så er der den bil vejafgift. Dobrindt hun fik i den store koalition lidt over de politiske forhindringer. Uanset om bilisterne er virkelig som planlagt i 2019 bedt om at betale, men forventes kun at beslutte i koalitionens forhandlinger. For at tydeliggøre de fronter af valgkampen har hjulpet: Efter nu Schulz frigiver vejafgift i tilfælde af en sejr for skyderiet, EU står med hendes ja til evig hjerte projekt CSU nu er der alene.

1 ud af 49

Kronologi af udstødningen skandalen (49 billeder)

I midten af ​​september 2015: Den amerikanske miljøstyrelse beskyldte Volkswagen-koncernen til at have udstyret dieselbiler bygget mellem 2009-2015 med en software, der kan narre testene på amerikanske miljøbestemmelser. Til lignende fund og California Air Resources Board (CARB) er kommet. Send begge klager til myndighederne VW. (Billede: EPA hovedkvarter i Washington, DC)
(Billede: EPA
)

(Meyer og Sascha Teresa Dapp, dpa) /(Mho)