Facebook overskud op 79 procent til 4,7 milliarder dollar

Mark Zuckerberg

(Billede: AP, Kay Nietfeld (arkiv billede))

Facebook har gjort et stort spring i overskud takket boblende reklameindtægter. De kvartalsvise tal brast midt i debatten om valgsvindel, propaganda og tilskyndelse på internettet. Facebook CEO Mark Zuckerberg er ingen vej uden om emnet.

Facebooks hurtige vækst fortsætter: omsætning, resultat og antal brugere, der er lagret i tredje kvartal overraskende stærkt. Men internettet selskabet har til at stå over for ubehagelige spørgsmål. "Vi mener det alvorligt med at forsøge at forhindre misbrug af vores platforme"Sagde Facebook CEO Mark Zuckerberg på præsentationen af ​​de kvartalsvise tal på onsdag. En dag tidligere, havde lederen af ​​den juridiske afdeling blevet bedt af det amerikanske Senat til nøje, hvordan Rusland kunne gribe ind på Facebook i USA valgkampen.

Reklameindtægter steg, steg brugernes numre

Den igangværende debat om, hvorvidt online giganter som Facebook - samt Twitter eller Google - gør nok mod bevidst manipulation af deres tjenester ved meningsdannere, ikke har skadet virksomheden. Sammenlignet med det foregående år steg Facebook overskydende hævder at være 79 procent til 4,7 milliarder dollars (4,0 milliarder euro). Salget steg med 47 procent til 10,3 milliarder dollars. Reklameindtægter, Facebooks vigtigste indtægtskilde, steg til 10,1 mia dollar med 49 procent. Omkring 88 procent af dem spillede en visning på mobile enheder. Facebook havde i slutningen af ​​september 2,07 milliarder aktive brugere om måneden, hvilket er en stigning på 16 procent fra år til år. "Vores samfund fortsætter med at vokse, og vores forretning går godt"Zuckerberg kommenterede resultaterne.

Se også:

  • Facebook: Angreb som arme selskab, der administreres som et kollegium

De kvartalsvise resultater oversteg analytikernes forventninger klart. Bestanden steg efter handel oprindeligt markant, men derefter omdannet til negativt territorium. Facebook CEO Mark Zuckerberg advarede investorerne på baggrund af debatten om falske nyheder og manglende kontrol på online netværk: "Vi investerer i så meget sikkerhed for, at det vil påvirke vores lønsomhed." Beskyttelsen af ​​samfundet er vigtigere end at maksimere fortjenesten.

Propaganda, propaganda, manipulation

Kritikere beskylder Facebook for ikke at gøre nok mod propaganda og tilskyndelse. I USA, er koncernen cirka anklaget for at have været en gateway manipulerende russisk indflydelse i valgkampen.

Tirsdag havde de første repræsentanter gang fra Facebook, Google og Twitter til det amerikanske senat skal besvare spørgsmål om påstået russisk indblanding i præsidentvalget 2016:e Facebook indrømmede, at indholdet af en russisk Troll gård, mellem juni 2015 og august 2017 omkring 126 mio brugere har opnået. (AP) /(CFU)