Tvist mellem Outdoorsportportal Check24 og forsikringsmæglere intensiveres

Outdoorsportportal Check24

(Billede: tjek 24)

Siden april 2017 en endelig dom kræver mægler portalen Check24 til mere gennemsigtighed for kunderne. Federal Association of Insurance (BVK) varsler en ny runde i en retstvist og Check24 modstå.

Tvisten mellem sammenligning portal Check24 og forsikringsagenter truer med at eskalere: Sammenslutningen af ​​forsikring (BVK) har kaldt München landsretten i denne uge. Foreningen præsident Michael Heinz og hans kolleger klager over, at Internet virksomheder ikke at have tilstrækkeligt gennemført af dom afsagt i april afgørelse fra Oberlandesgericht München. Check24 ønsker nu at vende tabellerne og til gengæld ty til lovlige midler, hvis BVK medlemmer overtræder lovens bestemmelser.

Dommerne havde dømt Check24 i april for at informere sine kunder bedre før online køb forsikring. Siden da check24 skal kunden inden kontrakten udtrykkeligt meddele, at selskabet fungerer som mægler. BVK præsident Heinz hæver Check24 før, men at informere kundekreds er stadig for sent. Byretten vil nu undersøge, om Check24 har tilsidesat dommen. Hvis dommerne bekræfter, at truer Internet virksomhed en straf.

BVK insisterer på forbrugerbeskyttelse

"Vi er bekymrede med forbrugerbeskyttelse og ligebehandling," siger Heinz. "Det må gælde de samme regler for alle. Vi ser i Check24 selskaber sandhed og corporate klarhed er stadig såret. "Appelretten havde klart arrangeret Check24 skal minde de besøgende på sitet proaktivt til mæglervirksomhed. "Dette krav er ikke blevet opfyldt Check24 vores mening."

Hver mægler rige først visitkort og som kunden på hans mægling mod. "Disse regler skal også gælde for online-salg." The BVK har omkring 12.500 selvstændige assurandører er organiseret, er en konkurrent til Check24.

Advokaterne udpeget af BVK smide portalen før, bevidst at sejle under falsk flag, "Vi mener, at det er en del af forretningsmodellen for Check24, bare ikke fra begyndelsen tilstrækkeligt at henvise tydeligt til mæglervirksomhed, men fungerer som en angiveligt neutral sammenligning portal," sagde Bremer advokat Axel Nordemann.

Check24 forsvarede forretningsmodellen sammenligning portal

Lyden er grovere. Fordi Check24 afviser anklagerne ikke kun tilbage, men nu løfter hånden beskyldninger mod forsikringsagent. "The BVK handler hyklerisk og insincere," siger den Check24 mening. "Han er tydeligvis ikke om forbrugerbeskyttelse, men polemisk kritik af forretningsmodellen sammenligning portal."

Check24 det ønsker at komme tilbage til mægleren forening i samme sag i sin tur: Ikke alle medlemmer overholdes den obligatoriske offentliggørelse. "Nogle BVK mæglere afstå trods klare retlige forpligtelser fuldt ud i at yde disse såkaldte første oplysninger." Nogle BVK medlemmer var blevet advaret af internetportalen - herunder foreningen præsident Heinz. "Counter krænkelser Check24 vil fortsætte med at handle i den forstand om ligebehandling."

Notat af vores egen: Den Heisenberg gruppe er hovedsageligt involveret i prissammenligningen portalen gnier. Hvis resultater indgår i H prissammenligning.(AP) /(Map)