Linux-fortalere: München tilbagevenden til Microsoft administrationen vil lamme år

Linux-operativsystem

"LiMux", Stoffet maskot af styresystemet Linux leverandør før rådhuset i den bayerske hovedstad München

(Billede: AP, Peter Kneffel)

Oppositionen i München byrådet advarer på baggrund af den planlagte rulle tilbage til Windows og formentlig Microsoft Office, før en bekostelig Schildbürger telefonfis. Administrationen oversleep det i fremtiden.

CSU og SPD har gjort onsdag kl München byrådet sætte kursen for dette er, at i administrationen af ​​den bayerske hovedstad ved udgangen af ​​2020, en by-dækkende samlet klient arkitektur for omkring 29.000 computere baseret på Windows skal etableres senest. På kontoret er fremtiden "kommercielt tilgængelige standardprodukter" bruge. Oppositionen kritiserede den truende i nogen tid opløsning på Lead Forvaltningskomitéen skarp så dyrt Schildbürger snor, hvormed tidernes tegn blev misforstået.

Florian Roth, leder af De Grønne i Münchens repræsentantskabet, beskrev det som "absurd"At ville skrue tiden tilbage fra open source klient LiMux og LibreOffice mod Microsoft. Beslutningen var uacceptabel, fordi initiativet blev anset strid med den udtrykkelige ønske de folkevalgte ikke af eksterne eksperter i økonomisk levedygtighed. Den endelige beslutning om køb af Microsoft Office har faktisk flyttet den store koalition i 2018, men allerede godkendt den dyre køb af 6.000 licenser til det. så det er klart for oppositionspolitiker: "Schilda siger hej."

Forkerte prioriteringer?

Roth kastede sort og rød også til at forsømme sikkerhedsspørgsmål og for at sætte de forkerte prioriteterne i omlægning af byforvaltning. Det er ubestridt blandt eksperter, sagde han, "at en monokultur kun med Microsoft-produkter til operativsystemet og Office-programmer har en højere risiko for cyberangreb som et varieret landskab, som også og især open source produkter omfatter", Den føderale kontor for informationssikkerhed (BSI) har derfor besluttet sig for en "heterogent miljø" at migrere Windows og Linux-systemer. Præcis sådan blanding ville om Green for München "både omkostningseffektiv, billigere og lige meget sikrere",

dette land i Slesvig-Holsten har taget den modsatte tilgang til mere gratis software og om og Storbritannien sat på LibreOffice, koalitionen på Isar ville nu tvunget velsigne alle afdelinger og afdelinger med produkter fra Redmond trods advarsler mod tendensen med mislykkede hemmeligholdelse forfølgelse, klagede Roth. Dette ville finansiering "smidt ud af vinduet, er udsat for færdigheder i open source-området, administrationen engageret i en omfattende Samlet migration i årevis og holdes væk fra mere vigtige opgaver", I stedet for at stole perspektiv på platform-uafhængige løsninger, München oversleep som denne "genfundne kærlighed" til de sidste par år med bopæl gigant Microsoft i fremtiden.

Tallinn forklaring på åbne standarder

I et par år operativsystemer teknisk set ikke længere gjaldt, FDP byrådsmedlem Thomas Ranft påpeger. Da man ikke må udstede en mid tocifret millionbeløb for en migration til Windows. Tilsvarende talsmand for Venstre udtrykkes. De samlede omkostninger truer hundreder af millioner, hvis selv Microsoft Office til at blive indført, og til gengæld makroer, formularer og skabeloner skal ændres.

"Europa set politikere betydningen af ​​gratis software til modernisering af staten", Erklærede Matthias Kirschner Formand for Free Software Foundation Europe (FSFE). Det samme gjorde 32 ansvarlig for e-Government EU-ministrene erklæret i oktober i Tallinn erklæring om sin hensigt Linux & Co. og fremme åbne standarder. Europa-Kommissionen vil blive opfordret til at tage hensyn til dette krav i udviklingen af ​​deres it-infrastruktur.

München drivende kontrast "i en ikke-gennemsigtig proces i den modsatte retning"Klagede Kirschner. I stedet for at fokusere på de organisatoriske it-problemer i byen, borgmester Dieter Reiter (SPD) og hans stedfortræder Josef Schmid (CSU) startede en "gennemskinnelige projekt" og sætte den næste nye it-undervisere med et fait accompli. "WiMue" (Windows i München), vil "lamme administrationen i årevis", Lidelse vil omfatte både administrative medarbejdere og borgere. Det faktum, at den store koalition i den kommende plenarmøde byrådet i to uger, hvor synspunkter i udvalget vil blive kaldt igen, stadig umentscheidet, men er kan forventes mere.(Stefan Krempl) /(AXK)