Cartel tager sammenligning portaler målrettede

Outdoorsportportal Check24

(Billede: AP, Christoph Schmidt)

Konkurrencemyndighederne ønsker at afdække en undersøgelse af sammenligning portaler problemerne og sikre større gennemsigtighed. Forbrugerne skal kunne stole på de tilbud, siger Cartel chef.

Den Bundeskartellamt undersøgte sammenligning portaler på internettet på "eventuelle overtrædelser af forbrugerrettigheder forordninger". Den såkaldte sektorundersøgelsen ville fokusere på at sammenligne tilbud fra områderne rejse, forsikring, finansielle tjenesteydelser, telekommunikation og energi, antitrust myndighed annonceret i Bonn den tirsdag. Med denne undersøgelse, Bundeskartellamt sætte sine nye undersøgelse færdigheder inden for forbrugerbeskyttelse for første gang i en bestemt tvist a.

"Objektivitet og gennemsigtighed"

"Millioner af forbrugere orientere sig dagligt med hjælp fra sammenligning portaler på internettet," formanden for Bundeskartellamt, siger Andreas Mundt. "Bookinger har høje mængder og vidtrækkende aftaler påvirkes af de oplysninger, som de portaler. Vi er nødt til at sikre, at forbrugerne kan stole på pålidelighed, objektivitet og gennemsigtighed af portalerne. "

Sammenligning portaler som Idealo, Verivox eller Check24 nyde det tyske internet popularitet. Også Heise Media driver en prissammenligning med datteren gnier. Forbrugerne kan sammenligne omkostninger og betingelser for forskellige varer og tjenesteydelser, herunder elpriser og forsikringsselskaber i de store databaser af udbydere. Udbyderne tjene penge blandt andre kommissioner og reklamer.

unikke domme

Forbruger fortalere klager over, at sammenligning portaler giver ingen neutrale produkt sammenligning, men opstår, for eksempel i forsikring som en mægler. Derfor kræver de mere gennemsigtighed fra branchen: "Operatør af sammenligning portaler bør give omfattende og let at forstå om ranking metoder og finansiering i en fremtrædende position af portalen," siger Jutta Gurkmann Consumer Federation.

I sagen mod Check24 Federal sammenslutningen af ​​tyske forsikringsmæglere kunne (BVK) hævde, at sammenligningen portalen skal bevise sin mæglervirksomhed betydeligt. I april også Federal Court of banebrydende fundet i år, at sammenligning portaler er forpligtet til at påpege huller i tilbuddet - for eksempel hvis der kun findes en liste, der opfylder visse betingelser.

"Alt andet er reklame"

"Placering i sammenligning portaler skal have til at være uafhængig af provision betalinger eller forretning. Alt andet er reklame og ikke burde have været udstedt som en uafhængig sammenligning "siger Verbraucherschützerin Gurkmann. Spørgsmålet har længe siden nået politikken. Allerede i 2016, har Europa-Kommissionen taget initiativ til større gennemsigtighed i sammenligning portaler.

"Indtil nu, er problemer med sammenligning portaler forfølges hovedsageligt gennem individuel privatret retssager," siger Cartel chef Mundt. Hans autoritet ville nu fundamentalt beskæftige sig med spørgsmålet. Så eventuelle mangler i den civile og den offentlige håndhævelse af lovgivning om forbrugerbeskyttelse kunne identificeres.

Nye forbrugerrettigheder

Det er første gang, at kartellet bruger sin sommer forlænget med en ændring kompetencer. De giver myndigheden mulighed for at udføre i tilfælde af begrundet mistanke om alvorlige krænkelser af henvendelser forbrugerrettigheder regler sektor. De er ikke rettet mod bestemte virksomheder, men undersøger praksis i en hel industri.(VBR)