Krangel om eierskapet av polsk auksjon området Allegro.pl

I en krangel om eierskapet av den polske auksjonen området Allegro.pl påtalemyndigheten utgjør bestemt. I tillegg til den nederlandske leder av nettstedet, Arjan Bakker, og den polske advokaten Przemyslaw Rogowski er anklaget for grovt tyveri. Nettstedet drives av grunnlagt av den britiske QXL Ricardo i 2000 i Polen QXL Polen. På grunn av en endring av lovbestemmelsene i Polen hadde tidlig i 2001, aksjekapital QXL Polen fra 4000 økt til 50.000 zlotys. Dette kapitalforhøyelse tok Bakker til å overta den polske selskapet. Alle nye aksjer med pålydende 46.000 zlotys eller 92 prosent av totalt antall aksjer var advokat Rogowski for NIAA SP z o.o. angitt.

QXL Ricardo beskylder nå Arjan Bakker, leder av QXL Polen, og hans kone for å ha ulovlig brakt på denne måten, er selskapet i deres eiendom. NIAA hørt andre selskaper som er under kontroll av paret. Bakker, men sier at britene hadde bevisst atskilt fra Allegro.pl som på den tiden satt i økonomiske vanskeligheter. Det britiske selskapet, som har siden november 2001 med Mark Zaleski en CEO av polsk avstamning, har i alle fall refundert kriminelle skjermer og arkivert sivile handlinger. En polsk domstol har midlertidig forbudt NIAA mars 2003 å selge aksjene, eller å bruke de relaterte stemmerett. Selv QXL Polen ble også forbudt å gjennomføre salget bort fra den daglige virksomheten, har vesentlige egenskaper er fjernet fra eiendeler i det polske selskapet, ifølge QXL Ricardo. I oktober 2003 en midlertidig administrator oppnevnt av retten til slutt, men sies å være i reversering av de forbudte salget høyt QXL Ricardo lite samarbeidsvillig.

Av den nødvendige kapitalforhøyelsen QXL Ricardo ønsker å vite noe. Selskapet vil trolig være faktisk ble klar over den endrede eierstrukturen (tidligere) datter til slutten av 2002. I oktober 2003, britene, som hadde operert frem til november 2003 i Tyskland ricardo.de startet med Aukcje24.pl et nytt prosjekt i Polen. Kundene av den tidligere konkurrenten Adico.pl ble tatt. Kampen for Allegro.pl de ønsker å fortsette og synes sikre på seier, selv om de fortsatt forventer en lengre varighet av prosedyrene. Allegro.pl, hvis salget har steget kraftig, vil utgjøre en betydelig del av verdien av QXL Ricardo. Sammen med Aukcje24.pl selskapet ville ha en meget sterk posisjon i det polske auksjon markedet. (Daniel AJ Sokolov) /(Daniel AJ Sokolov) /(Jk)