arrestert i Kosovo påståtte operatører av Kinox.to

Streamingprotal Kinox.to

Kinox.to er en etterfølger til 2011 Portal frakoblet side kino.to.

(Bilde: AP, Matthias Hiekel / arkiv)

En av de to mennene som står bak den ulovlige streaming portal Kinox.to har bedt myndighetene i Pristina. Etter hans eldre bror vil gefahndet.

Tre år etter flukten fra Tyskland, har politiet arrestert en av de to påståtte støttespillere av ulovlig plattform streaming Kinox.to i Kosovo. Den 24-åringen hadde allerede blitt arrestert i begynnelsen av juni i hovedstaden Pristina, sa en talsmann for hovedanklageren kontor Dresden tirsdag. Hvordan Handelsblatt rapportert, den yngste av de to brødrene som er mistenkt for å ha frivillig til myndighetene. Den andre mistenkte fremdeles neddykket.

Utleverings avtaler med Kosovos myndigheter kjørte Advokat Oliver Möller fortalte dpa. "Hvis det blir så overført til Tyskland, vil undersøkelsene videreføres her." Den 24 og 27 år gamle menn familien er fra det tidligere Jugoslavia. Den eldre broren ble født i regionen dagens Kosovo, den yngste i Sverige. Begge har tysk statsborgerskap.

Brudd på opphavsrett og pengeutpressing

Brødrene er anklaget for å ha fremmet blant annet portalen Kinox.to og Filehoster Freaks og Bitshare. Kinox.to ble ansett som den uoffisielle oppfølgeren til 2011 lukket portal kino.to. I denne sammenheng, hevder påtalemyndigheten at to væpnede ran, overfall, brannstiftelse, opphavsrett og skatteunndragelse.

De to tiltalte er ute etter et raid i oktober 2014 på flyet. Etterforskerne hadde søkt seks leiligheter og forretningslokaler, herunder bolig av foreldrene i Lübeck, brødrene der, men ikke funnet. De ble utlyst en internasjonal arrestordre for undersøkelse. Som en del av politiaksjon annen mistenkt ble arrestert, som siden har blitt dømt til fengsel i tre år og fire måneder. (VBR)